İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'dan İsrail'e: "Akıllı olun!"

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, İran tarafından saldırıya uğradıktan sonra misilleme hazırlıkları yapan İsrail'i uyardı. Cameron, "Sadece kalpleriyle değil, akıllarıyla da karar vermeliler." dedi.

DÜNYA 15.04.2024, 14:04 Hakan Öksüz
İngiltere Dışişleri Bakanı Cameron'dan İsrail'e: "Akıllı olun!"

İran'ın saldırısının ardından İsrail'in misilleme ihtimali, Orta Doğu'da çatışmanın yayılması tehlikesini ortaya çıkardı. Batılı ülkeler, İran tarafından saldırıya uğrayan İsrail'e destek açıklamaları yapıyor. İsrail'e destek veren ülkelerden biri de İngiltere oldu.

"Sadece kalpleriyle değil..."

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, "İsrail'in karşılık vermek istemesini anlıyoruz. Kendilerini korumak için karşılık verme düşüncelerinde haklılar. Öte yandan bir dost olarak onları uyarmamız gerekir. Sadece kalpleriyle değil, akıllarıyla da karar vermeliler. Kendilerini korumak için sert olmalılar ancak bir taraftan da akıllı olmaları gerek." dedi.

İran'a yeni yaptırım paketi yolda mı?

İran'a yeni yaptırımların uygulanıp uygulanmayacağı konusuna açıklık getiren Cameron, "Şu an bununla ilgili bir değerlendirme sürecindeyiz. İran'a zaten 400 maddeye ulaşan yaptırımlarımız var. 2023'ün sonunda yeni yaptırım listesini uygulamaya aldık. İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC), yaptırım uyguladığımız gruplardan biri." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)