İBB Meclisi Başkanvekili Gümüşdağ istifa etti!

İBB Meclisi 1. Başkanvekili Ak Partili Gümüşdağ, 17 Ocak'ta İBB Meclisi'ndeki görevinden ayrılacağını açıkladı.

SİYASET 13.01.2020, 21:10
İBB Meclisi Başkanvekili Gümüşdağ istifa etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 1. Başkanvekili Ak Partili Göksel Gümüşdağ, 17 Ocak'ta İBB Meclisi'ndeki görevinden ayrılacağını açıkladı. Gümüşdağ, aynı zamanda Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı olmasıyla da tanınıyor.

Göksel Gümüşdağ, 16 yıl meclis başkanlığı yaptığı için çok mutlu olduğunu, İstanbul'da görev yapan tüm belediye başkanları ve meclis üyelerine teşekkür ettiğini belirtti. Gümüşdağ, istifasının sebebini "Çok uzun zamandır çok yoğun çalışmak" olarak açıkladı.

"Zaman zaman dört ayrı görev yapmak nasip oldu"

Göksel Gümüşdağ, İBB Meclisi'ndeki görevinden istifasını "Başakşehir Futbol Kulübüne olan tutkumu biliyorsunuz. Zaman zaman dört ayrı görev yapmak nasip oldu. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanlığı, Başakşehir Futbol Kulübü Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi 1. Başkanvekilliği ve fabrika... Bana anlayış gösteren eşime ve kızıma da bu konuda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a da bu zamana kadar verdiği destek ve güveninden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra meclis üyesi sıfatıyla aranızda olacağım" ifadeleriyle duyurdu.

AK Parti ve CHP Grup Başkanvekilleri de teşekkür etti

Meclis'te istifasını duyuran Gümüşdağ'ın ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu ve CHP Grup Başkanvekili İsmail Doğan Subaşı da kendisine teşekkürlerini iletti.

Şubat ayında yapıalcak İBB Meclisi toplantısında Meclis 1. Başkanvekilliği için bir seçim yapılması bekleniyor.

Yorumlar (0)