Erdoğan'ın adaylığına gelen itirazlara AK Parti’den tepki

Memleket Partisi, DEVA Partisi ve İYİ Parti tarafından Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına dair Yüksek Seçim Kurulu'na yapılan itirazı değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Usulüne uygun bir biçimde adaylık başvurusu gerçekleştirilmiştir."

SİYASET 28.03.2023, 13:07
Erdoğan'ın adaylığına gelen itirazlara AK Parti’den tepki

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti tarafından Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına itirazına Memleket Partisi ve DEVA Partisi de katıldı. Partiler, oluşturdukları dilekçeleri YSK'ya iletirken, geçici aday listesinden Erdoğan'ın çıkarılmasını istedi.

“Engel yok”

Üç partiden yapılan itirazlara dair değerlendirmede bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasının önünde herhangi bir engel bulunmadığını belirtti.

''Bu seçimlerde tekrar aday olarak cumhurbaşkanımızın çıkacağını çok öncesinde paylaşmıştık. Başvuru usulüne uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir” diyen Çelik şu ifadelerde bulundu: "Cumhurbaşkanımızın adaylığı hususunda ortaya atılmaya çalışılan tartışmanın hukuki bir değeri bulunmamaktadır, hukuk dışı şekillerde siyaseti yönlendirmeye uğraşanların kötü alışkanlıklarının depreştiğini gözler önüne sermektedir. Bu tarz ifadeler, siyaseti kendilerine göre şekillendirmeye uğraşan kişilerin gizli ortağının ‘Sabih Kanadoğlu zihniyeti’ olduğunu bizlere göstermektedir.”

Yorumlar (0)