Emeklilerin promosyon beklentisi arttı: Kesenin ağzını açın

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasının ardından emekliler, dikkatlerini banka promosyonlarına çevirmiş durumda. Aralık 2022’ye kıyasla yüzde 114 oranında emekli aylığının yükseltildiğini açıklayan Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, "Banka promosyonları da bu oranda yükseltilmeli." dedi.

EKONOMİ 28.03.2023, 13:42
Emeklilerin promosyon beklentisi arttı: Kesenin ağzını açın

Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye çıkarıldığı yönündeki açıklamada bulunulmasının sonrasında emeklilerin dikkati banka promosyonlarına çevrildi. Mevcut şartlarda emeklilere bankalar tarafından üç seneliğine verilen promosyon ödemesi sağlayan bankaların aylıklarda artışa gidilmesinin sonrasında nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.

“Benzer oranda yükseltilmeli”

EYT düzenlemesi ile beraber emekliliği hak kazananlara kredi imkanları veren bankaların, aylıklarda meydana gelen artışa endeksli şekilde promosyon miktarını yükselteceği düşünülüyor.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL’ye çıkarılmasıyla beraber banka promosyon ödemelerinin de yükseltilmesi gerektiğini ifade eden Ergün, "Yeni açıklanan rakamla birlikte en düşük emekli aylığı Aralık 2022 tarihine kıyasla yüzde 114 oranında yükseltilmiş olacak. Bu noktada, bankalar kesenin ağzını açmalı. Emeklilere yapılan promosyon ödemeleri de benzer oranda yükseltilmeli. Kamu bankaları da promosyon noktasında diğer bankalardan geride durmamalı” dedi.

Yorumlar (0)