Erdoğan'dan altılı masa çıkışı: Altı başlı yürütme peşindeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da katıldığı bir toplu açılış töreninde muhalefete verdi veriştirdi. Türkiye'nin yıllar boyunca yürütmedeki iki başlılık nedeniyle bedeller ödediğini söyleyen Erdoğan, "Bunlar ise altılı başlı yürütme peşindeler. Altılı masadaki vesayetin adı, siyasi vesayet." dedi.

SİYASET 07.01.2023, 15:43 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan altılı masa çıkışı: Altı başlı yürütme peşindeler

Antalya'nın Kepez ilçesindeki Turgut Özal Spor Salonu önündeki alanda gerçekleştirilen toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Can ve mal güvenliği olmadığı için Türkiye'ye yabancı sermaye gelmiyor." şeklindeki sözlerini eleştiren Erdoğan, "Yabancı yatırımcılara adeta 'buraya gelmeyin' mesajı veriyorlar. Bunlarda utanma yok." diyerek tepkisini gösterdi.

Dünyanın dört bir yanından Antalya'ya yabancı turistlerin akın ettiğini söyleyen Erdoğan, "25 milyon turist geldi. Böyle olunca milyonlarca kişi iş sahibi oluyor. Çiftçimizin malı değerleniyor. Ulaşım, inşaat ve enerji sektörlerinde canlanma oluyor. Muhalefet çıkıyor, 'bunlardan hesap soracağız' diyor. Kime hesap soruyorsun?" dedi.

"Altılı masa kendi kaosuyla geliyor"

Toplumu vesayetin baskısından kurtardıklarına işaret eden Erdoğan, "Bunlar da kendi vesayetlerini tesis etmeye çalışıyor. Altılı masadaki vesayetin adını söyleyeyim mi? Siyasi vesayet. Biz, ülkemizi kaostan çıkarmaya çalışıyoruz. Bunlar da kendi kaoslarıyla geliyor. Türkiye'yi yeniden kendi içine kapanan bir ülke haline getirmek istiyorlar. Verdikleri temelsiz sözlere bakın. Bu sözlerin uygulanabileceği bir hukuki zemin yok." ifadelerini kullandı.

"Yürütmedeki iki başlılık yüzünden yıllarca bedel ödedik"

Yürütmedeki iki başlılık nedeniyle Türkiye'nin yıllar boyunca ağır bedeller ödemek zorunda kaldığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaşadığımız ekonomik, siyasi ve sosyal krizlerin sebebi buydu. Bunlar ise altı başlı bir yürütme peşindeler. Allah bunlara akıl fikir versin. Ortada proje namına bir şey yok. 'İstemezük' dışında bir şey de söylemiyorlar." dedi.

Yorumlar (0)