Ekrem İmamoğlu Hatay’da: Aynı hedefe aynı yolda yürümeliyiz

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde etkilenen kentlerden olan Hatay’da açıklamalarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Her şartta vatandaşlarımız ile beraber aynı hedefe ve aynı yolda yürüyen idareciler olmak zorundayız." dedi.

SİYASET 23.02.2023, 15:16
Ekrem İmamoğlu Hatay’da: Aynı hedefe aynı yolda yürümeliyiz

Hatay'da kurulan İBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde yetkililer ve diğer belediye başkanlarıyla görüşme sağlayan İstanbul Büyükşehir Başkanı İmamoğlu, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“170 bin sıcak yemek dağıtım noktası”

Depremin sonrasında Hatay’a üç defa geldiğini ifade eden İmamoğlu, “Bölgede mevcutta İBB’ye ait 575 iş makinesi bulunuyor. Bu rakam diğer il ve ilçe belediyelerinin gönderdikleri teçhizatlarla beraber 1780'e kadar ulaşıyor. İş birlikleri ile beraber çadır ihtiyacının giderilmesi hususunda çalışma sağlıyoruz. Çadır miktarı bütün belediyelerimizle beraber 16 bine yaklaştı. Öte yandan konteyner kurulumları da sürdürüyoruz. 100 kadar konteyneri faaliyete açtık. Yardımlar konusunda büyük bir çalışma sağlandı. Hatay genelinde 170 bin kadar sıcak yemek dağıtımı sağlanan bir kapasite elde edildi. Türkiye’nin birçok bölgesinden yapılan bağışların çoğunluğu bu bölgeye geldi” dedi.

Vapurlar depremzedelerin hizmetine açıldı

İBB'nin kentte 110 kadar personel ve 28 temizlik aracıyla temizlik faaliyetlerini gerçekleştirdiği, öte yandan altyapı hizmetlerinin dışında 22 cenaze hizmetleri personeli ve 100 kadar sağlık personeli ile 10 veterinerin de bölgede çalışma sağladığını aktaran İmamoğlu, Osmangazi ve Orhangazi vapurlarının afetten etkilenenlerin hizmetine açıldığı bilgisini verdi.

“Aynı yere gitmiyor demektir”

Ülkece zor bir durumdan geçildiğini ifade eden İmamoğlu, "Eğer bir yerde idareciler gerçekleri ifade edenleri, kendilerini eleştirenleri tehdit etmek, fişlemek ve cezalandırmak adına not alıyorsa artık idarecilerle vatandaşların gittiği yolları ayrılmıştır. Aynı yere doğru gitmiyor demektir. Her şartta vatandaşımız ile beraber aynı hedefe, aynı yolda giden idareciler olmak durumundayım. Bizler hamur yöneticisiyiz. Bu nedenle tehdit etmeden, onların ihtiyaçlarını gidererek normal hizmet düşüncesiyle hareket eden kişiler olmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yorumlar (0)