Durmuş Yılmaz’dan döviz geri adımı: “Kimseye tavsiyede bulunmadım” 

Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz, kurdaki gerileme sonrasında kurduğu ifadeler hakkında konuştu: “Ben kimseye tavsiye bulunmadım, bunu kendime yakıştırmam.” 

SİYASET 23.12.2021, 09:57 25.12.2021, 11:04
Durmuş Yılmaz’dan döviz geri adımı: “Kimseye tavsiyede bulunmadım” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik tedbirler açıklamasının ardından döviz kurlarında önemli düşüşler yaşandı. Yeni ekonomi modeli ve kur düşüşü geniş çevrelerde olumlu karşılanırken muhalefet partilerinden bazı siyasi isimler yorumlarını belirtmekten geri durmadı.  

O isimlerden biri olan Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Erdoğan’ın açıklamalarının ardından katıldığı canlı yayında, “Bu bir alım fırsatıdır. Erdoğan’ın söylemleri, piyasayı satın almadı şu anda piyasaya kesinlikle müdahale var. Bu başka bir şey değil. Yükseliş bence kaldığı yerden devam edecek.” 



Bu sözlere Erdoğan’dan tepki geldi 

İYİ Partili Yılmaz’ın açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tepki yükseldi. AK Parti grup toplantısında konuşan Erdoğan, “Biri çıkmış diyor ki dolar almanın tam zamanı, kur düşüyor. Bunların beyni sulanmış. Bu kişilere gereken cevabı milletim en kısa zamanda verecektir.” 



“Bunu söyledim inkar etmiyorum ama...” 

Erdoğan’dan yükselen tepkiler üzerine Durmuş Yılmaz, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Ben programda konuşurken kur 12 liraya inmişti ama sonra tekrar 17 liraya yükseldi. Daha önce de Merkez Bankası 4 kez döviz müdahalesinde bulunmuştu ve Cumhurbaşkanımızın yaptığı her konuşması sonrasında döviz kuru sık sık yukarı çıkıyordu. Dövizin tekrar yükselmesi sebebiyle bunun bir alış fırsatı olabileceğini dile getirdim. Bunu söyledim inkar etmiyorum ama kimseye al ya da sat diye tavsiyede bulunmadım. Bunu kendime yakıştırmam.” 

Yorumlar (0)