Diyarbakırlı Ailelerden CHP'li vekile: "4 ağaç için dünyayı yaktınız biz insan değil miyiz?"

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddialarıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı’nın önünde aylardır oturma eyleminde olan aileler, Diyarbakır’a gelen fakat kendileriyle görüşmeyen CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin önünü kesti. Hakverdi’nin, “Çocuklarınızı devletten isteyelim.” demesi üzerine pek çok aile üyesi sinir krizi geçirdi. Aileler “4 ağaç için dünyayı yaktınız. Biz insan değil miyiz?” ifadelerini kullandı. 

SİYASET 02.07.2021, 14:38 04.07.2021, 09:14
Diyarbakırlı Ailelerden CHP'li vekile: "4 ağaç için dünyayı yaktınız biz insan değil miyiz?"

Çocuklarını terör örgütü PKK’nın kaçırdığını belirterek HDP Diyarbakır İl Başkanlık binası önünde oturma eylemi yapan ve çocuklarının dönmesini isteyen aileler, 3 Eylül 2019’dan bu yana seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Covid-19 salgınına rağmen devam eden eylemin 668. gününde, CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ve HDP önünde eylem yapan aileler, Diyarbakır’da bir otelde karşılaştılar. Otele yemeğe gelen Hakverdi, ailelerle görüşmek istemediği için arka kapıya yöneldi. Durumu fark eden aileler ise vekilin aracının önünü kesti ve kendisine tepki gösterdi. 



Ailelerle zoraki görüştü 

Aracının önünün kesilmesi sebebiyle ailelerle zorla görüşmek zorunda kalan Hakverdi’ye aileler, “Evlatlarımızı siz de HDP’den isteyin.” dedi. Bunun üzerine Vekil, “Gelin beraber devletten isteyelim.” ifadesini kullandı. Bunun üzerine pek çok aile üyesi sinir krizi geçirdi. Olayların kızışmaya başladığını gören Vekil, Genel Başkan Yardımcısı ile görüşme yapacağını ve yarın aileleri ziyaret edeceğini belirterek mekandan ayrıldı.  



“Derdinize ortak olmazsa istifa edeceğim” 

Aileler, Genel Başkan’ın (Kemal Kılıçdaroğlu) neden kendilerini görmediğini ve bir kez bile gelmediğini sorduğunda Vekil Hakverdi, “Ben bu birlikteliği sağlayacağım, söz veriyorum. Eğer derdinize ortak olmazsa ben istifa edeceğim.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine bazı aile üyeler, 668 gündür neden istifa etmediğini sordu. Çocuğu dağa kaçırılan Süleyman Aydın, “Siz HDP’ye destek veriyorsunuz. Bunu yapmasaydınız belki de çocuklarımız gelecekti. Genel Başkanınız da dostlarıyla iktidar olacağını söylüyor. Dostunuz kim? HDP. Atatürk’ü partisinin terör örgütüyle ne işi var?” şeklinde konuştu.  



“4 ağaç için dünyayı yaktınız. Biz insan değil miyiz?” 

Çocuğu kayıp olan bir diğer baba Celil Begdaş: “Gezi olaylarında 4 tane ağaç için dünyayı yaktınız. Biz insan değil miyiz? Gelin bizim için de bir yürüyüş yapalım.”  



“Ben bakan olsam sorunu şu anda çözerim” 

Hakverdi, “Bu işi kim çözecek?” diye ailelere soru yöneltti. Bunun üzerine aileler, “Siz çözeceksiniz.” dedi. Hakverdi ise, “Ben bakan olsam sorunu şu anda çözerim.” ifadelerini kullandı. Acılı ailelerden Abdullah Demir, “Seni kim Meclis’e gönderdi? Millet gönderdi. Biz 2 senedir kapılarda kar kış hastalık demeden perişan olduk ama sen bizi görmemezlikten geliyorsun. Sen benim yerimde olsan ne olurdu? Çocuğunu elinden alıp da Amerika’ya verseler ne olurdu? Meclis’te oturuyorsun da benimle beraber bunun mücadelesini vermiyorsun” cevabını verdi. 

Yorumlar (0)