Erdoğan Irak'tan seslendi! "PKK'ya karşı ortak hareket" açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ta önemli görüşmeler gerçekleştiriyor. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile yapılan görüşmede Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması'na imza atıldı. Erdoğan, terör örgütü PKK'ya karşı Irak ile ortak hareket edeceklerini kaydetti.

GÜNDEM 22.04.2024, 17:44 22.04.2024, 17:56 Hakan Öksüz
Erdoğan Irak'tan seslendi! "PKK'ya karşı ortak hareket" açıklaması

13 yılın ardından ilk defa Irak'a resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani tarafından Bağdat Uluslararası Havalimanı'nda karşılandı. Erdoğan, Bağdat Sarayı'nda Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile görüştü.

Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması imzalandı

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es Sudani ile görüşen Erdoğan'ın, Erbil'e geçerek IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ile de bir araya gelmesi bekleniyor. Kritik görüşme sonrası Kalkınma Yolu Projesi Anlaşması'na imza atıldı.

Erdoğan: "Ortak daimi komitelerin kurulmasını kararlaştırdık"

Kalkınma Yolu Anlaşması'nın "sağlam bir yol haritası" olarak niteleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadeleden sağlığa, eğitimden enerjiye, çevre konularından güvenliğe kadar pek çok alanda müzakelerin devam etmesi için ortak daimi komitelerin kurulmasını kararlaştırdık." dedi.

"Irak topraklarından PKK'nın sökülüp atılacağına inanıyorum"

Irak ile iş birliğinin en hayati başlıklarından birinin de terörle mücadele olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "PKK terör örgütü ile uzantılarına yönelik atılacak ortak adımları konuştuk. PKK, Irak'ta yasaklı örgüt listesine alındı. Bu memnuniyet verici. Irak topraklarından PKK'nın sökülüp atılacağına inanıyorum. Bu hedef doğrultusunda Irak'a her türlü desteği vermeye hazırız. Ele aldığımız gündem başlıklarından biri de FETÖ ile mücadele oldu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)