ANAP lideri Çelebi: Susun da adam zannetsinler bari!

ANAP lideri İbrahim Çelebi, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında ABD’nin Türkiye yaptırımı kararını ‘Türkiye’nin ulusal onurunu zedelemek’ olarak değerlendirdi. Terörle mücadeleye ilişkin Çelebi, en önemli istihbarat bilgilerini servis eden terör elebaşlarına “Bir susun da adam zannetsinler bari.” sözleriyle seslendi.

SİYASET 16.12.2020, 18:58 16.12.2020, 21:13
ANAP lideri Çelebi: Susun da adam zannetsinler bari!

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, siyasi gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Akılcı politikalarla Türkiye’ye hizmet edeceklerini belirten ANAP lideri İbrahim Çelebi, hükümetin ve devletin "olumlu" icraatlarına destek vereceklerini, gerektiği yerde de eleştireceklerini belirtti.
 


Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Türkiye ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkilerin yeni bir kriz döneminde olduğuna ve bu krizin derin ve şiddetli yaşandığına dikkat çekerek sözlerine başladı. Çelebi, Anavatan Partisi’nin bu krizi, “Her iki ülkenin de stratejik akıldan uzak, iç politikaya dönük, siyasi yönlendirmeler sonucu yönettikleri dış politikalarının eseri olarak görmektedir.” şeklinde değerlendirdiğini belirtti.
 


 

“Ülkemiz açısından kabul edilmesi mümkün değildir!”


Türkiye’nin Rusya’daki silah ticareti yasaklanan firmalardan "S-400" tedariği yapması hakkında "kanun ihlali" iddialarına değinen Çelebi, “ABD iç hukukuna göre Türkiye’ye uygulanan yaptırımlar, uluslararası hukuk ve müttefiklik ilişkileri dikkate alındığında, ülkemiz açısından kabul edilmesi mümkün değildir.” dedi. Yaptırım kararını "Türkiye’nin ulusal onurunu zedelemek" olarak nitelendiren ANAP lideri, hükümetin ABD’ye diplomatik yollarla en şiddetli cevabı vermesi gerektiğini belirtti. 


ANAP Lideri, meclisteki partilerin de ABD’nin yaptırımına tepki vermesini olumlu bulduğunu ve gizlice "el ovuşturanlara" da şahit olduklarını dile getirdi. Türk savunma sanayisinin yara almamasını istediklerini belirten Çelebi, yeni maceralara sürüklenmeden, sıkıntıların diplomatik çabalarla giderilebileceğine inandıklarını söyledi. 
 


 

“Davutoğlu dönemindeki hayalperest adımlar çıkmaza götürdü”


Ahmet Davutoğlu döneminde Türkiye’nin "hayalperest" hareketlerde bulunduğunu, bir anlamda "Stratejik derinlik" yapıldığını belirten Çelebi, yürütülen dış politikaların sonucu olarak ülkenin çıkmaz sokaklara girmek zorunda kaldığını kaydetti. Hükümetin olumsuz sonuçları gidermek için titiz adımlar atması gerektiğine işaret eden İbrahim Çelebi, Türkiye’nin bir hava savunma sistemine de ihtiyacı olduğunun altını çizdi. 


Türkiye ve ABD ilişkilerinin tarih boyunca krize uğradığını ve birbirlerine karşı mahcup durumlara düştüğünü belirten İbrahim Çelebi, ANAP iktidarı döneminde rahmetli Turgut Özal’ın "akılcı" ve "gerçekçi" politikalarla ilerlediğini ifade etti. Çelebi, Özal’ın eşit, onurlu ve saygın bir şekilde iletişim kurduğunu, ayrıca "müttefik" seviyesinde bir ABD-Türkiye ilişkisi kurduğunu söyledi. ANAP lideri, geçmişe dayanan bilgi birikimleriyle, hükümete her anlamda destek vermeye hazır olduklarını dile getirdi. Anavatan Partisi’nin "devlet birikimi olan bir parti" olduklarını vurgulayan Çelebi, sorunlara çözüm koyan siyasi bir irade olduklarının altını çizdi.
 

"Covid-19’a yakalanan sağlık çalışanları ‘gazi’ sayılmalıdır!"


Koronavirüs salgını ile mücadelede sağlık çalışanlarını "Türk silahlı ordusu"na benzeten İbrahim Çelebi, durumu "tarihî bir an" olarak nitelerken, salgınla mücadelede vefat eden sağlık çalışanlarına "şehit" statüsü verilmesi talebini de yineledi. ANAP Genel Başkanı Çelebi, bu süreci atlatan ve sağlığında kalıcı izler kalan sağlık çalışanlarının da "gazi" sayılması gerektiğini söyledi. Aşı çalışmalarına sözü getiren Çelebi, ABD ve Almanya’ya ait iki aşı firmasının, aşıdan 32 milyar dolar gelir elde etme planlarının ortaya çıktığını ve git gide bir "küresel emperyalizmin" içine girildiğini belirtti.


Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün (OECD) önemli bir kurum olduğuna işaret eden Çelebi, Türkiye temsilciliğine Kerem Alkin’in getirilmesinden memnuniyet ve güven duyduklarını belirtti. Meclis'te yoğun geçen bütçe görüşmelerine değinen ANAP lideri, Parlamento’da bütçe üzerinden gerginlikler yaratıldığına dikkat çekerek, 2021 bütçesinin Türkiye’ye hayırlar getirmesini diledi. 
 



Çelebi’den “Bir susun da adam zannetsinler bari” çıkışı!

Terörle mücadelede kahraman ordunun ve güvenlik güçlerinin başarılı operasyonlar gerçekleştirdiğine değinen İbrahim Çelebi, "500 milyar dolar" gibi bir rakamla Türkiye’nin zenginliğine hain bir darbe vurulduğunu da hatırlattı. Hain terör örgütlerini savunan partilerin olduğuna dikkat çeken Çelebi, bu durumu üzülerek karşıladıklarını belirtti.

Milletin değerleriyle alay edildiğini vurgulayan Çelebi, "uydurma" suikast yapılacağı bahanesiyle ordunun en önemli istihbarat bilgilerini servis eden terör elebaşlarına şu ifadelerle seslendi:

“Bir susun da adam zannetsinler bari.”

Yorumlar (0)