ANAP Genel Başkanı Çelebi: Gerekirse ittifakta yer alacağız!

ANAP lideri İbrahim Çelebi, gerçekleştirdiği basın toplantısında, mevcut asgari ücrete yüzde 30 zam beklediklerini söyledi. Çelebi, "Erken seçim olursa ittifaklara nasıl bakıyorsunuz?" şeklindeki soruya "Ülkenin refahı bunu gerektiriyorsa elbette ittifakta yer alacağız." yanıtını verdi.

SİYASET 10.12.2020, 08:44 10.12.2020, 19:10
ANAP Genel Başkanı Çelebi: Gerekirse ittifakta yer alacağız!

Olağan kongresini 25 Ekim’de gerçekleştiren Anavatan Partisi, genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında gündem değerlendirmesi gerçekleştirdi. ANAP lideri İbrahim Çelebi, gündemdeki konu olan asgari ücretle ilgili yüzde 30 zamla daha iyi olabileceğini dile getirdi. Çelebi, erken seçim olursa ittifaklara nasıl bakıyorsunuz sorusuna ise,  “Ülkenin refahı bunu gerektiriyorsa elbette ittifakta yer alacağız” ifadelerine yer verdi.

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, partisinin haftalık basın toplantısında konuştu. Çelebi’nin gündeminde; asgari ücret ve olası erken seçim için planları vardı. 
Toplantıda ilk olarak Covid-19 salgını hakkında değerlendirmede bulunan Çelebi, normalleşme sürecindeki rehavet nedeniyle salgının tavan yaptığını belirtti. Çelebi ayrıca, pandemi sürecinde mücadele eden sağlık çalışanlarına, Sağlık Bakanlığına ve devlet kurumlarına başarı dileklerinde bulundu. 

“Pandeminin yükü, küçük esnaf zanaatkârımıza fatura edilmemeli!”

Pandemiden kaynaklı gelen yeni kısıtlamaların esnafa büyük zararlar verdiğini belirten genel başkan Çelebi, anayasanın 173.maddesi olan “Devlet Esnaf ve Sanatkârı koruyucu ve destekleyici tedbirler alır.” maddesine dikkat çekerek: “Pandeminin yükü, küçük esnaf zanaatkârımıza fatura edilmemeli.” dedi.

Esnafı rahatlatabilecek sıfır faizli yeni kredi limitlerinin tahsis edilmesi gerektiğine işaret eden ANAP lideri, etkin bir sicil düzenlemesi ile esnafın önünün açılabileceğini dile getirdi. Esnafın mevcut borçları olduğuna dikkat çeken Çelebi, devletin kredi kullandırıp 6 aylık bir süreç vermesinin önemli bir hareket olduğunu dile getirdi. Ancak devam eden bir pandemi nedeniyle esnafın kazancı olmadığına dikkat çeken Çelebi: “Yeni Vergi dairelerinde ve SGK’da gerçekleşen yapılandırılmalarda, ödemelerin Aralık 2021’den sonraya ötelenmesinin doğru olacağı kanaatindeyiz.” dedi.

"Asgari ücrete yüzde 30 zam!"

Pandeminin getirdiği ekonomik sorunlara değinen İbrahim Çelebi’nin gündeminde ise, asgari ücretin belirlenmesi yer aldı.  Ülkenin çalışanlarından yüzde 43’ü nün asgari ücretli olduğuna değinen Çelebi, 2.324 TL’lik bir asgari ücretin azlığına ve herkesi memnun edecek bir hale gelmesi gerektiğine dikkatleri çekti. 

Devletin ve belediyelerin farklı kurumlarından kat kat maaşlar alındığını duyduklarını belirten Çelebi, ortada bir ‘gelir adaletsizliği’ olduğuna işaret ederek bu durumun ortadan kaldırılması gerektiğini savundu. Asgari ücretin yüzde 33-34 gibi bir kısmının da gelir vergisi kesintisine uğradığını belirten ANAP lideri, yüzde 66 gibi bir maaşın asgari ücretlinin eline zor geçtiğini belirtti. Asgari ücretlinin yılda 4 aylık gibi bir maaşını kesintilere harcamak zorunda kaldığını belirten genel başkan: “Gönül ister ki daha yüksek taleplerde bulunalım. Ama popülist yaklaşmak doğru değil, bu yaklaşımlar asgari ücretlide bile itibar uyandırmaz. Asgari ücretlimizi enflasyona ve yaşam pahalılığına ezdirmemek adına, parti arkadaşlarımızla titiz bir çalışma yürüttük. Mevcut asgari ücrete yüzde 30 gibi bir zam beklentimizle, ücretin ‘3 bin 21 lira’ olması piyasa şartlarına göre bizce uygun olacaktır. İşverenin ve çalışanın fedakârlığıyla, bu rakamın piyasadaki beklentileri karşılayacağını umut ediyoruz.” diyerek belirtti.

"Avrupa Birliği yaptırım uygularsa, kendi ayağına sıkar!"

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye yaptırımlar yapacağı söylemleri hakkında ise İbrahim Çelebi: “Avrupa Birliği yaptırım uygularsa, kendi ayağına sıkar!” diyerek belirtti. Avrupa’nın güvenlik ve ticaret anlamında Türkiye’ye bağlı olduğunu belirten Çelebi, ülkemizin bir köprü olduğuna ve herhangi bir olumsuzluğun Avrupa’yı da ciddi bir şekilde etkileyeceğine dikkat çekti.

ANAP Lideri, Türkiye’ye ciddi bir yaptırım kararı uygulanacağını düşünmediği belirterek; AB’nin, ‘Avrupa’nın şımarık çocuğu’ olarak betimlediği Yunanistan’ın mesnetsiz tuzaklarına düşmemesini tavsiye etti.

Azerbaycan ile "Tek devlet, tek millet" söylemine geçilmesinin önemini hatırlattı

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki hamlelerinin doğru olduğuna dikkat çeken İbrahim Çelebi, KKTC’de Ersin Tatar ile birlikte yeni bir sürecin başlayacağını düşündüğünü dile getirdi. Azerbaycan’la ülkemizin yüksek düzeyli iş birliklerinin önemsediğini belirten Çelebi, adeta “İki devlet, tek millet” söyleminden “Tek devlet, tek millet” söylemine geçildiğini belirtti.

Bunula birlikte ordumuzun profesyonelleştiğine de değinen ANAP lideri, terör ve 15 Temmuz sonrası için verilen mücadele hakkında Türkiye’nin savunma sanayisinde de önemli caydırıcı bir ülke olunduğuna da dikkat çekti.
Ayrıca İbrahim Çelebi, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gerçekleştirilen temsilcimiz Medipol Başakşehir’in Paris Saint-Germain ile yaptığı maçta dördüncü hakem Sebastian Coltescu’nun Medipol Başakşehir'in Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya yaptığı ırkçı söylem hakkında da, bu söylemi şiddetle ve nefretle kınadığını belirti.

Çelebi, Türkiye’nin sorunları varken, erken seçimi konuşmanın doğru olmadığına inandığını belirtti.

Anavatan Partisi’nin 37 yıllık köklü bir parti olduğuna değinen İbrahim Çelebi, hiçbir ayrışmanın ve kamplaşmanın tarafı olmadıklarını belirtti. Geçmiş dönemlerdeki koalisyon ve ittifakların, bu dönemde de seçimden önce yapılmasından yana olduğunu belirten Çelebi, erken seçimin doğru olacağına inanmadığını belirtti. Türkiye’nin ‘pandemi’ sorununu aşması gerektiğini söyleyen Çelebi, olası bir seçim doğrultusunda devletin ve milletin ali çıkarları nerede olursa orada olacaklarını belirtti. Seçimlere girebilen bir parti olduklarını belirten Çelebi, “Ülkenin refahı bunu gerektiriyorsa elbette ittifakta yer alacağız” ifadesini kullandı.

Seçim anketi yapan araştırma şirketlerinin ‘Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz’ sorusuna şık olarak Anavatan Partisi’ni eklenmemesine tepki gösteren İbrahim Çelebi; bu firmaları ‘sipariş’ e göre hareket ettiklerini ve onları yanıltacaklarını dile getirdi.

Yorumlar (0)