ANAP Lideri İbrahim Çelebi, HaberNeDiyor.com'a konuştu!

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, Habernediyor.com’a özel bir röportaj verdi.

SİYASET 11.12.2020, 16:16 11.12.2020, 16:29
ANAP Lideri İbrahim Çelebi, HaberNeDiyor.com'a konuştu!

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi,  Habernediyor.com’a özel açıklamalarda bulundu


Anavatan Partisi’nin yeniden teşkilatlanması hakkında genel bilgiler veren ANAP lideri, partinin aktif bir şekilde yoluna devam edeceğini belirtti. 30 Ekim 2020’de vefat eden eski Başbakan ve ANAP lideri Mesut Yılmaz hakkında ise Çelebi, Yılmaz’ın parti için önemli biri olduğunu ve 90’lı yıllarda parti için büyük sorumluluklar üstlendiğini belirtti. 


Önümüzde kara bir kışın olduğunu belirten ANAP lideri; ekonomik, sosyolojik ve sağlık anlamında bunun en az zararla atlatılması gerektiğine dikkat çekti. “Demokrasilerde belirleyici hakem, millettir” diyen ANAP lideri, büyük bir uzlaşı ile yeni ve daha anlaşılır bir anayasa yapılması çağrısında bulundu. 


Asgari ücretin artması tartışmaları konusunda Çelebi, sohbet sırasında bir artışın olması gerektiğine işaret etti. Pandemi sürecinde tavan yapan ekonomik sıkıntıları öne süren Çelebi; hem işvereni gözetebilecek hem de çalışanın hayat standardını iyileştirebilecek bir rakam çalışması yaptıklarını belirtti. Parti içerisinde ciddi bir çalışma yaptıklarını, yüzde 30 bir zammın uygun olacağını ve ‘3 bin 21 lira’ gibi bir tespit elde ettiklerini belirtti.
 



Anavatan Partisi’nin sorunların içerisine gerçekçi bakış açısı ve çözüm önerileriyle geleceğini belirten İbrahim Çelebi, “Biz masanın arka tarafını da ön tarafını da biliyoruz. Bizim devlet adabı, aklı ve sorumluluğuyla yaklaşmamız gerekiyor.” dedi.
 

Yorumlar (0)