AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak?

AK Parti'nin 12'si büyükşehir olmak kaydıyla 28 belediye başkan adayı yarın (7 Ocak) Erdoğan tarafından duyurulacak. AK Parti'nin İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) başkan adayları arasında Murat Kurum ismi ön plana çıkıyor.

SİYASET 06.01.2023, 23:00
AK Parti'nin İstanbul adayı kim olacak?

Kamuoyunun büyük bir merakla beklediği AK Parti'nin İstanbul adayı, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak.

Yarın 12 büyükşehrin ve 16 kentin belediye başkan adayları duyurulacak.

Uzun bir süredir büyük bir merakla beklenen İstanbul adaylığı için AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya gibi isimler gündeme geliyor. 

Bu isimler arasında eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ön plana çıkıyor.



Diğer adaylar 15 Ocak'ta açıklanacak

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Çelik, AK Parti Genel Merkezinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz son noktada temayül faaliyetleri, toplantılar ve kamuoyu araştırmalarının sonucunda artık adayların adları belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın belli bir kısmının ilk açıklamasını, önümüzdeki pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde yapacağız. Ayın 15'inde hem kalan adaylarımızı hem de seçim beyannamemizi açıklayacağız." bilgisini aktarmıştı. 

Ömer Çelik, önümüzdeki yarın açıklanacak olan adayların, büyükşehirler ve şehirlerin bir bölümünü kapsayacağını kaydetmişti.

Yorumlar (0)