Laboratuvarda koronavirüs türü üretildi, bilim dünyası ikiye bölündü!

Boston Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada orijinal Wuhan türü koronavirüs ile Omicron türü birleştirildi. Laboratuvar ortamında yapılan çalışmada üretilen yeni koronavirüs türü, denek farelere enjekte edildi. Farelerin yüzde 80'inin öldüğü araştırma, bilim dünyasını ikiye böldü.

SAĞLIK 18.10.2022, 17:36 20.10.2022, 09:23 Hakan Öksüz
Laboratuvarda koronavirüs türü üretildi, bilim dünyası ikiye bölündü!

Boston Üniversitesi'nde görevli araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışma, bilim dünyasını ikiye böldü. Kovid-19'un ne kadar ölümcül bir yapıya bürünebileceğini anlamak isteyen bilim insanları, orijinal Wuhan türü ile Omicron'u bir araya getirerek hibrit bir koronavirüs türü oluşturdu. Bu yeni koronavirüs türünün bulaştığı farelerin yüzde 80'inin öldüğü kaydedildi.

Bazı uzmanlar tepki gösterdi: Ateşle oynamayın!

Laboratuvar çalışmasıyla oluşturulan yeni koronavirüs türü, pandeminin bilinçli şekilde üretildiğine ilişkin teoriyi bir kez daha gündeme getirdi. Bazı uzmanlar, söz konusu çalışmanın tehlikeli sonuçlara neden olabileceğini belirterek, "Ateşle oynamayın." görüşünü dile getirdi. 

Tıp dergisi The Lancet'ta yayımlanan bir makale, koronavirüsün asıl vatanının ABD olabileceğini öne sürdü. Dergi ekibinin konuya ilişkin araştırma yürüttüğü belirtilen makalede, söz konusu iddianın gerçek olma ihtimalinin bulunduğu kaydedildi.

Dr. Richard Ebright, araştırmayı savundu!

Rutgers Üniversitesi'nde görevli kimyager Dr. Richard Ebright ise Boston üniversitesi'nde yapılan çalışmayı savunan isimlerden biri oldu. Koronavirüsün gelişim aşamalarını ve nasıl güçlendiğini anlamak için bu çalışmanın son derece kıymetli olduğunu vurgulayan Dr. Richard Ebright, "Bundan sonra yeni pandemilerle karşılaşmak istemiyorsak bunun gibi araştırmalara gereken kıymeti vermeliyiz. Koronavirüsle ilgili ciddi laboratuvar çalışmalarına ihtiyacımız var." dedi.

Yorumlar (0)