Depresyondan bedava kurtulmayı kim istemez?

Milenyum çağında yaşayan insanların en muzdarip olduğu hastalıktır depresyon. Depresyondan kurtulmak için genellikle bir hobi bulunması tavsiye ediliyor. Fakat hobilerin çoğu maddi gereksinimler istiyor. Bilim insanları herhangi bir maddi yükü olmayan bir hobinin depresyona iyi geldiğini buldular. Buyurun detaylar haberimizde…

SAĞLIK 29.10.2022, 13:49 31.10.2022, 17:31
Depresyondan bedava kurtulmayı kim istemez?

Hayvanların insan sağlığına olan pozitif etkisi, neredeyse herkes tarafından bilinmektedir. Depresyonda olan ya da ruh hali bozuk olan insanlara hayvan sahiplenmeleri ya da günde en az birkaç saatini hayvanlarla geçirilmesi önerilmektedir. Fakat yapılan yeni araştırmalar insanların ruh sağlığına iyi gelen yeni bir hobi keşfettiler. 



King’s College London’da yapılan bir araştırma; kırsal bölgeleri keşfederek ya da hayvanlarla iletişime girerek doğada vakit geçirmenin depresyonu iyi yönde etkileyeceğine dair kanıtlar sunmaktadır. Araştırma boyunca 3 yıl boyunca İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’dan toplamda 1300 kişiden toplanan veriler kullanılmıştır. 

Kuş gözlemciliği insanların mutluluk seviyesini arttırır mı? 

    Çalışmaya katılanlar bir akıllı telefon uygulaması kullanarak, sağlıkları hakkında düzenli olarak anketler doldurmuş tur. Doğada vakit geçirip, kuşları görebilen ya da kuş seslerini duyabilenlerin % 70 oranında daha mutlu olduklarını gösteren sonuçlar bulunmuştur.  Klinik olarak depresyon tanısı olan insanlarda bile duygu durum düzeylerinde iyileşme görülmüştür. 



    King’s College London’da araştırmacı olarak çalışan Ryan Hammoud bu durumun hem insanların psikolojik sağlığı için fayda sağlaması açısından, hem de ileride kuşların yaşadığı ortamları korumanın öneminin anlaşılması açısından öneminin gün geçtikçe artacağını söylemiştir. Bu sayede kuşların yaşam ortamlarını korumanın ve sağlamanın önemi sağlanabilecektir. 


     

    Yorumlar (0)