Dilan Polat ve ailesine yönelik terör örgütü soruşturması mı açıldı? Avukatları açıkladı!

Sosyal medya hesaplarında yayınladığı videolar ve vergi kaçırma iddiaları ile gündemden bir türlü düşmeyen Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nun soruşturma başlattığı öne sürüldü. Fakat Polat ailesinin avukatı, söz konusu iddiaları yalanladı. Avukat, haklarında soruşturma başlatıldığı öne sürülen çiftin herhangi bir suç ile suçlanmadığını ayrıca iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

MAGAZİN 20.10.2023, 18:09 21.10.2023, 18:00
Dilan Polat ve ailesine yönelik terör örgütü soruşturması mı açıldı? Avukatları açıkladı!

Yayınladığı videolar ile vergi kaçırma iddialarıyla gündemden adı düşmeyen Dilan Polat ile eşi Engin Polat hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlattığı iddialarına ailenin avukatından yalanlama geldi.

"Örgüt kurma, mail order ve uyuşturucu satıcılığı suçlarında inceleme yok"

Ailenin avukatı olan Enes Çetinkaya, iddialara ilişkin yaptığı açıklamada çift hakkında herhangi bir terör soruşturmasının açılmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Müvekkillerin aleyhinde başlatılan herhangi bir terör soruşturması yoktur. Bu dudumun dışında medyada yapılan haberlerde iddia edilenlerin aksine müvekkiller aleyhinde yürütülen soruşturma dosyalarının hiçbirinde, örgüt kurma, silah kaçakçılığı, uyuşturucu satıcılığı ya da madde sağlayıcılığı ile mail order sisteminin hukuk dışı yöntemlerle kullanılması gibi herhangi bir inceleme söz konusu değildir."

"Maddi ve manevi zarar yaşadılar"

"Nitekim İstanbul Anadolu Adliyesi'nde yürütülmeye devam eden soruşturma kapsamında dosya bakımından söz konusu iddiaları destekleyen herhangi bir delil elde edilmemiştir ve müvekkillerin de şahsına yönelik bu yönde bir karar verilmemiştir. Bu nedenle tarafınızca yapılan ve gerçeği yansıtmayan tüm haberler müvekkil aleyhine yürütülen karalama kampanyasından bir adım öteye geçmemektedir. Bahsi geçen karalama kampanyasının yürütülmesinin nedeni ile müvekkiller ve müvekkillerin idare ve sevkindeki şirketler yüksek miktarda manevi ve maddi zarara uğramıştır."

4 ayrı suçtan soruşturma iddiası

Dilan Polat ve Engin Polat çifti ve aileleri hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma yürütüldüğü iddiası öne sürüldü. Polat çifti aleyhinde "Suç örgütü kurmak ve yönetmek", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" ve "Suç örgütüne üye olmak" olmak üzere 4 ayrı suçtan dolayı soruşturma başlatıldığı iddia edildi.

Yorumlar (0)