Sokak "Karabağ", cadde "Azerbaycan" oldu!

Van'da bir sokağa "Karabağ", bir caddeye ise "Azerbaycan" ismi verildi. 

YAŞAM 09.12.2020, 14:40 10.12.2020, 18:24
Sokak "Karabağ", cadde "Azerbaycan" oldu!

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan "Doğubayazıt Sokağı"nın ismi "Karabağ Sokak" olarak değiştirildi. "Van Yolu Caddesi"ne ise "Azerbaycan Caddesi" ismi verildi. İsmi değiştirilen yerlerde tören gerçekleştirildiği görüldü. 

Törende Belediye Başkanı Şefik Ensari ve Kaymakam Yusuf Durani Dinç yer aldı. Ayrıca, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği'nin genel başkanlığını yürüten Göksal Gulbey ve Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi'nin başkanlığını üstlenen Dr. İsmail Ağayev ile yardımcısı da törene katılım gösterdi.

Tabelalar asıldı

"Karabağ Sokak" ile "Azerbaycan Caddesi"ne Azerbaycan ve Türkiye bayrakları ile beraber yeni tabelaların asıldığı görüldü. Heyette bulunan kişilerin, Belediye Başkanı Ensari ve Kaymakam Dinç ile görüşmede bulunduğu bildirildi. 

"Gururluyuz"

Basın mensuplarına konuşan Ensari, Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında elde ettiği Dağlık Karabağ zaferini kutladıklarını ifade etti. 

Ensari, Çaldıran ilçesinin önemli sokak ve caddelerine "Karabağ" ve "Azerbaycan" adlarının verilmesi dolayısıyla gururlu hissettiklerini söyledi.

"Zaferi kutladık"

Azerbaycan ile Türkiye'nin artık" Tek millet, tek devlet" olduğuna dikkat çeken Ensari, burada yalnızca sokak ve caddelere yeni isimler verilmediğini, aynı zamanda Azerbaycan'ın tarihî Dağlık Karabağ zaferinin kutlandığını belirtti. 

Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi Başkanı Dr. Ağayev, "Doğubayazıt Sokağı"nın isminin "Karabağ Sokak" olarak değiştirilmesi ve "Van Yolu Caddesi"ne ise "Azerbaycan Caddesi" isminin verilmesi dolayısıyla mutlu hissettiklerini söyledi. 

"Tüm evleri ateşe verdiler"

Dr. Ağayev, Ermenilerin işgal altında tuttukları topraklardan geri çekilirken tüm evleri ateşe verdiklerine dikkat çekerek, "Ermeni" kelimesinin ümmetçe bir karşılığının bulunmadığını ifade etti.

"Türkiye de bizim kadar mücadele etti"

Karabağ meselesi için Azerbaycan kadar Türkiye'nin de mücadele ettiğini ve kendilerine büyük bir destek verdiğini belirten Dr. Ağayev, artık Azerbaycan ile Türkiye'nin "tek millet, tek devlet" olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)