Şemsiyeleri hazırlayın! Meteoroloji'den 34 il için sarı alarm

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 34 il için sarı kodlu uyarı verdi. Kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen bölgeler sıralandı. 2 Mayıs 2024 Perşembe gününe ilişkin hava durumu tahminleri haberde...

YAŞAM 02.05.2024, 08:16 Hakan Öksüz
Şemsiyeleri hazırlayın! Meteoroloji'den 34 il için sarı alarm

Meteoroloji'den gelen uyarılara göre bugün yurdun pek çok bölgesinde yağış bekleniyor.

Marmara’nın kuzey kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile güneyi, Karadeniz, Akdeniz'in doğusu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Antalya'nın denizden uzak bölgelerinde yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu, Sivas, Sinop, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana'nın kuzeyinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Su baskını, sel, yağış anında kuvvetli rüzgâr, yerel dolu yağışı ve yıldırım nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Hava sıcaklığı nasıl olacak?

Rüzgar çoğunlukla kuzeyden, ara sıra orta kuvvette esecek. Kuvvetli yağışın etkili olacağı bölgelerde yağış esnasında rüzgarın kuvvetli eseceği öngörülüyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişim yok. İstanbul'da hava sıcaklığı 16, Ankara'da 21 ve İzmir'de 24 derece olacak.

Yorumlar (0)