Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen bölgeleri sıraladı. Güneydoğu'da toz taşınımı bekleniyor. Peki yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak?

YAŞAM 30.04.2024, 08:24 30.04.2024, 17:23 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den gelen son bilgilere göre bugün Balıkesir merkez hariç Marmara, Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu, Orta ve Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri, Doğu Anadolu'nun batı ve kuzey kesimleri ve Güneydoğu Anadolu'da gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak. Yağışlar; Muş, Hakkari, Bingöl, Şırnak, Çorum ve Isparta'da da görülecek.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Ankara, Niğde, Karaman, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale, Aksaray, Yozgat, Çankırı, Adana’nın kuzey kesimleri, Mersin, Antalya'nın doğusu, Kastamonu dolayları ile Kırklareli'nde yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı, yıldırım, su baskını ve sel gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kuvvetli rüzgara dikkat

Rüzgar çoğunlukla kuzeyden, yurdun doğusu ile güneyinde ise güneyden esecek. Ege'nin kuzey kıyıları ile Marmara'nın batı kesimlerinde rüzgarın kuzeyden kuvvetli (40 -60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. 

Güneydoğu'da toz taşınımı

Yurdun güneydoğusunda toz taşınımı etkili olacak. Görüş mesafesinde azalacağı ve bunun da ulaşımda aksamalara yol açabileceği kaydedildi. Hava kalitesinin düşeceği bildirildi. Akciğer hastalığı olan kişilerin tedbirli olması istendi.

Yurt genelinde hava sıcaklığı nasıl olacak?

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun güneydoğusunda hava sıcaklığı 3 ila 5 derece azalacak. Yurdun diğer kesimlerinde sıcaklıklar, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Yorumlar (0)