11 il için sarı kodlu alarm verildi: Sağanak ve kar yağışı geliyor

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Doğu ve Güney Doğu'daki 11 kente kuvvetli sağanak, 2 bin metre üzeri rakımlı bölgeler için ise kar yağışı uyarısı yapıldı.

YAŞAM 07.05.2024, 08:28 Şeyda Gül
11 il için sarı kodlu alarm verildi: Sağanak ve kar yağışı geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 Mayıs Salı gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı. Raporda, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı, Bitlis ve Urfa için sarı kodlu uyarı verildiği kaydedildi.

Yükseklerde kar

11 kentte sabah erken saatlerden itibaren kuvvetli sağanak, 2 bin metre rakım üzerindeki bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar görüleceği vurgulanan uyarıda, yağışların aralıklı ve yerel olmak üzere kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış şeklinde beklendiği ifade edildi. Yağışların Van'ın güneyinin, Hakkari'nin kuzeyinin ve Şırnak'ın doğusunun ile Ağrı'nın ve Bitlis'in 2000 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülen uyarıda, “Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına, yüksek ve dağlık kesimlerde buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin edilirken, rüzgarın ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)