Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Göztepe, Gençlerbirliği'ni sahasında 2-0 mağlup ederek Süper Lig'e yükselen ikinci takım oldu.

SPOR 28.04.2024, 20:36 Şeyda Gül
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu

Trendyol 1. Lig'in 32. haftasında Göztepe, Gürsel Aksel Stadyumu'nda Gençlerbirliği ile karşı karşıya geldi. Göztepe’nin 2-0'lık üstünlüğüyle sonuçlanan maçta galibiyeti getiren golleri 77. dakikada Fıratcan Üzüm ve uzatma dakikalarında Ramon-Pascal Lundqvist kaydetti.

Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi.

Bu skorun ardından puanını 66 yapan Göztepe, ligin bitimine iki hafta kala Süper Lig'e yükselmeyi garantiledi., Eyüpspor'un ardından Süper Lig'e yükselen ikinci takım olan İzmir temsilcisi, 2022 yılında  Süper Lig'den düşmüştü. Göztepe, 2  yıl aradan sonra geri dönmüş oldu.

Gürsel Aksel Stadı'nda yer yerinden oynadı

Maçın ardından Gürsel Aksel Stadı'nda yer yerinden oynarken, hiçbir taraftar sahaya girmedi. Müzik ve ışık gösterileri düzenlenen statta, orta sahaya toplanan oyuncular ve teknik ekip çiftetelli oynayarak galibiyetlerini kutladı. "Şampiyon Göztepe" baskılı tişörtleri giyen futbolcular, tribünleri tek tek dolaştı. Süper Lig mutluluğunu doyasıya yaşayan bazı oyuncular sevinç gözyaşlarına hakim olamadı. Tribünler ise stadı festival alanına çevirdi.

Yorumlar (0)