Hırsızlıktan gözaltına alındılar! Eski voleybolcu hakkında karar

İzmir'de, hırsızlık suçundan gözaltına alınan Ç.Ö. (38) ve sevgilisi olduğu iddia edilen öğretmen D.A. (38), adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ç.Ö., daha önce büyük kulüplerin erkek voleybol takımlarında 'smaçör' olarak oynamıştı.

SPOR 07.05.2024, 12:49 08.05.2024, 13:18 Buse Önder
Hırsızlıktan gözaltına alındılar! Eski voleybolcu hakkında karar

İddiaya göre, daha önce büyük kulüplerin de aralarında olduğu birçok takımda 'smaçör' olarak voleybol oynadığı öğrenilen Ç.Ö. ile Bursa'daki bir okulda öğretmenlik yaptığı ileri sürülen sevgilisi D.A., otomobil kiralayarak İzmir'e geldi.

Çift, otomobil kiralayarak İzmir'e geldi ve Bornova ilçesindeki bir alışveriş merkezine gitti.

AVM’den bilgisayar çaldılar

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, alışveriş merkezinde uğradıkları bir elektronik mağazadan, dün saat 19.00 sıralarında teşhir olarak kullanılan bir bilgisayarın çalındığı ihbarını aldı.

Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, D.A.'nın saat 18.00 sıralarında teşhir olarak kullanılan bilgisayarın alarmını sökerek çaldığını tespit etti.

Birçok suçtan suç kaydı

Ç.Ö. ve D.A.'nın İzmir, Antalya ve Bursa'da da mağazalardan elektronik eşya hırsızlığı yaptığı ileri sürüldü. Polis, şüphelileri telefonla arayarak İzmir'e geldiklerini ve emniyete teslim olacaklarını bildi. Olaydan bir gün sonra İzmir'e geri dönen Ç.Ö. ve D.A., Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelerek teslim oldu.

Şüpheliler, polis merkezine teslim olduktan sonra çalıntı 1 bilgisayar, 1 kamera ve 1 akıllı saat teslim etti. Gözaltına alınan D.A., Bursa'da öğretmenlik yaptığını, hırsızlık suçlamalarını kabul etmediğini ifade etti. Ç.Ö.'nün ise taksirle yaralama, açıktan hırsızlık, nitelikli dolandırıcılık, güveni kötüye kullanma gibi suçlardan kaydı olduğu ortaya çıktı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldılar

Bir internet sitesi üzerinden yapılan paylaşımlarda, Ç.Ö.'nün Voleybol Federasyonu'nun adını kullanarak yarı fiyatına elektronik cihaz getireceğini söyleyerek dolandırıcılık yaptığı, dolandırılan kişinin ise dava açtığı paylaşımlar ortaya çıktı.

İfadelerinde haklarındaki suçlamaları kabul etmeyen Ç.Ö. ve D.A., polisteki işlemlerin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)