Tecavüzcü HDP'li Tuma Çelik'in dosyası açıldı

3 ayrı tecavüz olayı ile suçlandıktan sonra HDP'den istifa eden bağımsız Mardin milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlık dosyası Karma Komisyonda görüşülüyor.

SİYASET 22.07.2020, 11:59 23.07.2020, 11:44
Tecavüzcü HDP'li Tuma Çelik'in dosyası açıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Anayasa ve Adalet komisyonlarının üyelerinden oluşan Karma Komisyon, ismi 3 ayrı tecavüz olayına karıştıktan sonra HDP'den istifa eden Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'in dokunulmazlık dosyasını görüşmek üzere bir araya geldi.

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulan Karma Komisyon, istifa ederek HDP'den ayrılan Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik'e ilişkin Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi'ni masaya yatırmak üzere toplandı.

Bekir Bozdağ başkanlığında toplanan Karma Komisyon, haber bültenlerinde kullanılmak üzere kısa görüntü alınmasın sonrası basına kapalı olarak çalışmalarına başladı.

Tuma Çelik ve tecavüz ettiği kadın!

HDP'den ayrılan Bağımsız Mardin Milletvekili Tuma Çelik 3 ayrı tecavüz olayı ile suçlanıyor. HDP eski milletvekili ve bağımsız milletvekili Tuma Çelik'in 3 tecavüz olayını gerçekleştirdiği ise, bir mağdurun ifadesiyle ortaya çıkmıştı.

HDP'li Tuma Çelik'in bir Süryani vakfı binasında evli bir kadına vahşice tecavüz ettiği iddiasında korkunç ayrıntılar bulunuyordu. HDP'li Tuma Çelik'in tecavüz skandalında tecavüz mağduru evli kadına attığı WhatsApp mesajları ve kadının savcılıktaki ifadeleri kan dondurmuştu. Mağdur kadın, HDP'li Tuma Çelik'in kendisine sadistçe, hunharca, işkence yaparak ve canını acıta acıta tecavüz ettiğini anlatmıştı. Talihsiz kadın, olayın üstünü örtmesi için çocukları üzerinden tehdit edildiğini belirterek, 27 yıllık eşinden ağlaya ağlaya boşandığını ve şehri terk etmek zorunda kaldığını söylemişti.

Tecavüz mağduru kadın, "Bu alçaklar sözde kadın haklarını koruyorlar. Ne kadar yalancı olduklarının en net kanıtı benim." demişti.

Süryani Vakfı'ndan da Tuma Çelik'e 2 kadına daha tecavüz ettiği yönünde suçlamalar gelmişti.

Yorumlar (0)