Sinan Ateş cinayeti: 16 ay sonra iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı tamamlayarak, tutuklu 22 kişi hakkında iddianame düzenledi.

SİYASET 30.04.2024, 17:58 01.05.2024, 09:17 Buse Önder
Sinan Ateş cinayeti: 16 ay sonra iddianame hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmayı tamamladı. Başsavcılık, delillerin araştırılması, dijital materyallerin incelenmesi ve şüphelilerin tutukluluk sürelerini dikkate alarak, tutuklu 22 şüphelinin dosyasını ayırdı.

Tutuklu 22 şüpheli hakkında 'tasarlayarak öldürme', 'öldürmeye teşebbüs', 'suça azmettirme' ve 'suça yardım etme' suçlamalarıyla iddianame hazırlandı ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Şüphelilerin duruşma süreci mahkeme tarafından belirlenecek.

Yurtdışı yasağı getirildi

Olaya ilişkin hakkında işlem yapılan toplam 39 şüpheliden 17'si hakkındaki soruşturmanın devam ettiği bildirilirken, bu 17 kişi hakkında, yurt dışına çıkış yasağı getirildiği öğrenildi.

Soruşturma, ayrı bir dosya üzerinden yürütülecek ve şüphelilerin durumuyla ilgili ilerleyen süreçte detaylar açıklanacak.

Yorumlar (0)