Mansur Yavaş: ‘Harcadığımız tüm harcamalar kuruşuna göre yazılı’

Mansur Yavaş, seçimin 2 Haziran'da yeniden yapılacağı Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesine gelerek, halkla buluştu. Önemli açıklamalarda bulunan Yavaş, şeffaf belediyecilik anlayışını benimsediklerini ve yaptıkları tüm harcamaların kuruşu kuruşuna yazılı olduğunu belirtti.

SİYASET 24.05.2024, 18:39 25.05.2024, 17:38 Buse Önder
Mansur Yavaş: ‘Harcadığımız tüm harcamalar kuruşuna göre yazılı’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2 Haziran’da yeniden yapılacak seçimler öncesinde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesine ziyaret gerçekleştirdi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin ve CHP Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Deniz Yağan’ın da eşlik ettiği ziyarette Yavaş, halka hitap ederek önemli açıklamalarda bulundu.

‘Hesap vermeyen belediye başkanı olmaz’

Vatandaşlara yaptığı konuşmada Yavaş, belediye başkanlarının hesap verme sorumluluğuna vurgu yaparak, "Hesap vermeyen belediye başkanı olmaz. Çünkü onlar sizin paranızı harcıyorlar ve tüm belediye personeli sizden aldığı maaşla hizmet ediyor” ifadelerini kullandı.

‘Eşit hizmet eden kazanır’

Belediyenin şeffaf yönetimine de değinen Yavaş, 5 yıl boyunca Türkiye'de ilk defa binlerce ihaleyi canlı yayınladıklarını belirterek, “Vatandaşa hesap veriyoruz. Web sayfamızda harcadığımız tüm harcamalar kuruşuna göre yazılı. Belediyenin harcadığı para sizin paranız. Sizden çıkıyor. Elbette bunun hesabını bilmek ve hesabını da sormak zorundasınız" dedi.

‘Kaybedeceğini anlayınca Pınarbaşı'nı hatırlamak yok’

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde Kayseri Büyükşehir Belediye başkanının aldığı oyların düştüğüne dikkat çeken Yavaş, "Adaletli davranan Ankara'daki belediye başkanı, oylarını yüzde 51'den 60'a çıkarırken işte Pınarbaşı gibi kente uzak yerleri ihmal eden Kayseri Belediye Başkanımızın oyunun da ne kadar düştüğünü gördünüz. Şimdi sıra yine Pınarbaşı'nda” şeklinde konuştu.

Seçim zamanı geldiğinde asfaltlarla göz boyamak isteyenleri eleştiren Yavaş, “Kaybedeceğini anlayınca Pınarbaşı'nı hatırlamak yok. Bunun en güzel yolu Pınarbaşı halkının sandıkta bu dersi vermesidir” ifadelerini kullandı.

‘Mansur Yavaş belediyeciliği anlayışı Pınarbaşı'na da gelecek’

Yavaş, Keçiören Belediye Başkanının Pınarbaşı’nı kardeş belediye yapacağını belirterek, belediyecilik anlayışlarının halkın parasını çöp projelere yatırmak değil, üreten, bölgesini kalkındıran bir anlayış olduğunu vurguladı.

Yavaş, “Başkanımın vaatleri de buna yöneliktir. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız" dedi.

Yorumlar (0)