Ankara’da sel felaketi: Yollar çöktü, iki çocuk sel sularına kapıldı

Ankara’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış, başkentte hayatı olumsuz etkiledi. Keçiören’de bazı yollarda meydana gelen çökmeler ve Yenimahalle’de sel sularına kapılan iki çocuğun yaşadığı tehlikeli anlar, felaketin boyutlarını gözler önüne serdi.

YAŞAM 24.05.2024, 19:13 Buse Önder
Ankara’da sel felaketi: Yollar çöktü, iki çocuk sel sularına kapıldı

Ankara’da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Keçiören’de ciddi hasarlara yol açtı. Şehrin farklı bölgelerinde yollar çökerken, bazı yerlerde sel felaketi yaşandı.

Sağanak yağışın etkisiyle Keçiören'in Ayvalı Mahallesi’nde asfalt yol çöktü ve bir kadın yaralandı. Aynı şekilde Atapark Mahallesi'nde de çöken yolda bir otomobil hasar gördü. Belediye ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine gelerek çevre güvenliğini sağladı ve onarım çalışmalarına başladı.

‘En az 6 kez yolun çöküşüne şahit oldum’

Mustafa Telli adlı vatandaş, bölgedeki sorunların uzun süredir devam ettiğini belirterek, her yağmurda yolun çöktüğünü belirtti. Yenileme çalışmalarında sadece yolu çakıllarla doldurup gittiklerini belirten Telli, Bence aşağıda bir kırık hat var, su dolduğu zaman dışarıya taşıyor ve yol göçüyor” ifadelerini kullandı.

Bu yolun üzerinden araç geçtiği zaman bile sallandığını vurgulayan Telli, “En az 6 kez yolun çöküşüne şahit oldum. Bıktık artık. Bugün de bir kadın çukura düşmüş, zor kurtarmışlar” şeklinde konuştu.

2 çocuk sele kapıldı

Başkentteki şiddetli yağış sonrası Yenimahalle ilçesinde de durum aynıydı. Şiddetli yağış sonrası oluşan sel sularına kapılan 2 çocuk, hareket halindeki aracın altına sürüklendi. Araç şoförü çocukları fark etmeyerek hareket etti ve çocuklardan biri otomobilin altında sürüklendi.

Sel sularına kapılan çocuklar daha sonra park halindeki bir otomobilin altında sıkıştı. Çevredeki vatandaşlar hızlıca müdahale ederek çocukları kurtardı. Olay anı güvenlik kameralarına yansırken ihbar üzerine sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yaralanan çocuklar hastaneye kaldırıldı.

‘Kalp atışı durmuştu’

Olay anında çocuklara ilk müdahalede bulunan Özlem Şimşek, yolun beş dakika içinde bu hale geldiğini belirterek, sürüklenen çocuklara kimsenin müdahale etmediğini belirtti. Kendisinin hemen yardım için koştuğunu belirten Şimşek, “6-7 dakika sürdü çocuğu çıkarmak. Bir ara bulamadık, çocuk sel sularına kapıldı gitti diye düşündük. Sonradan çocuğun tekere tutunduğunu arkadaşımız gördü. O hemen çocuğu alıp çıkartarak müdahale etmeye çalıştım ama kendinde değildi” ifadelerini kullandı.

Çocuğun kalp atışının durduğunu belirten Şimşek, “Önce bir kusturmaya çalıştım, olmadı, kalbin durduğunu görünce kalp masajı yaptım. Kendine geldi, sonrasında ambulans geldi. İki kardeşi giydirdik sardık, daha sonra ambulansa teslim ettik" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)