Erdoğan-Özel görüşmesinde tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel 2 Mayıs Perşembe günü Beştepe'de bir araya gelecek.

SİYASET 29.04.2024, 17:31 30.04.2024, 09:09 Buse Önder
Erdoğan-Özel görüşmesinde tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 2 Mayıs Perşembe günü Beştepe'de bir araya gelerek Türkiye'nin siyasi gündemini değerlendirecek.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin Özel'den ve Cumhurbaşkanlığından gelen bilgilere göre, karşılıklı samimi bir atmosferde gerçekleşmesi beklenen görüşmede, bir dizi önemli konu ele alınacak.

Öğretmen atamaları da gündemde olacak

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resepsiyonunda kısa bir sohbet sonrası belirlenen buluşmanın ana gündem maddeleri arasında, emekli maaşları, belediyelere ait borçlar, atanamayan öğretmenler, Can Atalay'ın durumu, Gezi Parkı davası, 1 Mayıs’ta Taksim'in kutlamalara kapatılması ve anayasa değişikliği ile dış politika konuları öne çıkıyor.

CHP lideri Özgür Özel, özellikle emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesi önerisini iletecek ve mevcut anayasa çerçevesinde yapılan değişikliklere dair endişelerini dile getirecek.

Ayrıca, belediyelere ait borçlar ve atanamayan öğretmenler konusunda çözüm önerileri sunacak.

Gezi parkı davası konuşulacak

Gezi Parkı davası ve 1 Mayıs kutlamalarının Taksim Meydanı'nda yapılmasıyla ilgili olarak da Özel, hükümetin uygulamalarını ve dava sürecini değerlendirecek.

Azerbaycan ile görüşme

Öte yandan, Türkiye'nin dış politikası da görüşmede önemli bir yer tutacak. Özellikle, vize sorunlarının çözümü ve Filistin meselesi gibi uluslararası konuların ele alınması bekleniyor. Özgür Özel, Filistin için dünyadaki liderlere yazdığı mektupları ve yapmayı planladığı ziyaretleri Erdoğan'a aktaracak.

Yorumlar (0)