Erhan Usta, İYİ Parti’deki görevinden istifa etti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, görevinden istifa ettiğini bildirdi.

SİYASET 29.04.2024, 17:51 30.04.2024, 15:43 Buse Önder
Erhan Usta, İYİ Parti’deki görevinden istifa etti

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kongresi'nde Koray Aydın'ı desteklediğini açıkladıktan sonra görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Usta, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumartesi günü gerçekleştirilen olağanüstü kongrede İYİ Parti'nin yeni genel başkanı olarak seçilen Müsavat Dervişoğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi. Ancak kısa süre içinde yapılan istişareler sonucunda Koray Aydın'ı destekleme kararı aldığını belirten Usta, bu kararın İYİ Parti'nin merkezde konumlanması ve partinin toparlanması ihtiyacına daha fazla katkı sağlayacağına inancının etkili olduğunu ifade etti.

‘Siyasi nezakete uygun değil’

Dervişoğlu'nun da partiye cevap vereceğine inandığını belirten Usta, kişisel olarak Dervişoğlu ile herhangi bir sorununun bulunmadığını vurguladı. Ancak farklı bir adaya destek verdiği için Grup Başkanvekilliği görevine devam etmenin siyasi nezakete uygun olmayacağını düşündüğünü söyledi.

Bu nedenle, istifa ettiğini ve TBMM Grubuna istifa dilekçesini sunduğunu açıklayan Usta, bu kararını yeni kurulacak İYİ Parti grubunun önünü açmak için aldığını belirtti.

Usta, açıklamasının sonunda göreve getirilecek kişiye başarılar diledi.

Yorumlar (0)