Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beştepe'de bir araya geldi. Görüşme, yaklaşık bir saat sürdü. Yeni anayasa, siyasetteki normalleşme süreci, Meclis çalışmaları gibi konuların yanı sıra dış gelişmeler de görüşüldü.

SİYASET 10.05.2024, 10:02 10.05.2024, 16:15 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bu yılın üçüncü görüşmesini gerçekleştirmek üzere bir araya geldi. Görüşme, saat 14.45'te başladı ve yaklaşık bir saat sürdü.

İki liderin buluşması, CHP lideri Özgür Özel ile yapılan görüşmelerin ana gündem maddesi olduğu belirtilirken özellikle, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun yeni anayasa çalışmalarına kapıyı kapatması ve CHP lideri Özel'in bu yöndeki tavrının ele alındığı ifade edildi.

Özgür Özel'in, her iki liderle yaptığı görüşmelerde yeni anayasa çalışmalarına sıcak bakmadığını dile getirmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli arasında bu konunun detaylı olarak ele alındığı öngörüldü.

29 Nisan’da görüşmüşlerdi

İki lider arasındaki son görüşme 29 Nisan tarihinde gerçekleşmişti. Bahçeli'nin Çayyolu'ndaki konutunda gerçekleşen görüşme 45 dakika sürmüştü.

Yerel seçimlerin ardından iki lider ilk yüz yüze buluştu.

Yeni anayasa görüşmesi

Yeni anayasa süreci önemli bir konu olarak masada yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile de bir araya gelmişti. İki lider, yeni anayasa sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu.

İki liderin, Meclis'te devam edecek yeni anayasa görüşmelerinin kapsamı ve olası bir anayasa takvimi hakkındaki değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi.

Yorumlar (0)