AK Parti'den Tunç Soyer'in sözlerine tepki

Ömer Çelik, "Osmanlı İmparatorluğu da Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir. İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde Yunanistan'a söylenmeyen sözler Türk tarihine söylenmiştir. Bu ciddi anlamda bir şuursuzluktur. Türkiye Cumhuriyeti köklü bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi köklere dayandığı da bellidir. Türkiye Cumhuriyeti herkesin ortak çatısıdır. Atatürk herkesin ortak değeridir." dedi.

SİYASET 12.09.2022, 19:52
AK Parti'den Tunç Soyer'in sözlerine tepki

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin MKYK (Merkez Karar ve Yönetim Kurulu) toplantısı akabinde açıklamalar yaptı.

Tunç Soyer'in açıklamalarına tepki

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar ise şunlar:

"Osmanlı İmparatorluğu da Türkiye Cumhuriyeti de bizimdir. İşgalcilerle ittifak yapanlardan söz ediliyor. İşgalcilerin söylemediği sözler dile getirildi. İzmir'in kurtuluşunun yıl dönümünde Yunanistan'a söylenmeyen sözler Türk tarihine söylenmiştir. Bu ciddi anlamda bir şuursuzluktur. Atatürk ve silah arkadaşları, Türkiye'nin kurtuluşu için büyük mücadeleler vermiş kahramanlardır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kökleri olmayan bir devlet olarak lanse etmeye çalışırsanız, yanlış bir yaklaşıma girmiş olursunuz. Tartışmalı isimleri bırakın da tarihçiler değerlendirsin, günümüzle geçmişimizi kavga ettirmeyelim. Bazı siyasetçiler, bu bağlamda ifade ettikleri sözlerin Atatürk'ün ifadeleriymiş gibi göstererek bize yanıt vermeye çalışıyor. Atatürk'ün sözleri bağlamından kopartılıyor. Bu bir istismar siyasetidir. CHP geçmiş senelerde düştüğü tuzaklara düşmeye devam ediyor. Bunu anlamak gerçekten çok zor. Türkiye Cumhuriyeti köklü bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi köklere dayandığı da bellidir. Bizim çok köklü bir geçmişimiz var. Zamanında bu tür tartışmaların kimlere yarar sağladığını gördük. Türkiye Cumhuriyeti herkesin ortak çatısıdır. Atatürk herkesin ortak değeridir. 

ABD'ye terörle mücadele tepkisi

Terörle mücadelede güçlü adımlar atmayı sürdürüyoruz. Müttefiklerimizin ortaya koyduğu birtakım ilkesizliklerle de mücadele ediyoruz. ABD'nin PKK/YPG'liler için taziye mesajı yayımlaması da bu ilkesizliklerden biri. Bu yapılanlar NATO prensiplerine, Türkiye-ABD arasındaki güvenlik mutabakatlarına aykırıdır. Suriye'deki YPG'nin de PKK'nın ta kendisi olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Müttefiklerimizin DEAŞ terör örgütüyle mücadele adı altında PKK'ya ziyaret ve taziye yaklaşımına girmeleri büyük bir ilkesizliktir. 

"Yunanistan haydutluğa bir son vermelidir"

Yunanistan'ın tansiyonu yükseltmeye çalıştığının farkındayız. Ticari gemimize ateş etmeleri büyük bir haydutluktur. Yunanistan bu yaklaşımını sona erdirmelidir. Burası adeta çıkmaz bir sokaktır. Problemlerin masada çözülmesi için Türki diplomasimiz yol haritasına ve yeterli kapasiteye sahiptir. Yunanistan masadan kaçmayı bırakmalıdır ve bu tarz haydutluklardan uzak durmalıdır. Tüm problemlerin çözüm yeri masadır. Miçotakis yönetimi gece gündüz Yunanistan'da hangi ülkelerin ne kadar çok üs kuracağını anlatıyor. Barış için çözüm üretmekten uzaklar.

"'Altılı masa' diye bir bütünlükten söz etmek mümkün değil"

Altı masa yeterince toplantı yaptı. En temel hususlarda dahi mutabakata varamadıkları çok açık. Buluşuyorlar, tartışıyorlar, ayrılıyorlar... 'Altılı masa' diye bir bütünlükten söz etmek mümkün değil. 'PKK terör örgütü değildir.' diyenlere bakanlık vermenin ne anlama geldiğini kamuoyuna açıklamalısınız. Bunu topluma izah etmeniz gerekir."

Yorumlar (0)