"Osmanlı ihanet içindeydi" diyen Tunç Soyer'e, AK Parti ve MHP'den sert tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinliklerde yaptığı açıklamalar, tartışmalara sebep oldu. Soyer'in ''100 yıl önce bu ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet ve hıyanet içindeydi'' şeklindeki açıklamasına AK Parti ve MHP'den sert tepki geldi. MHP lideri Bahçeli, “Düşman gözüyle tarihimizi yorumlaması iflah olmaz bir cahillik" sözlerini kullanırken; AK Parti Sözcüsü Çelik ise ''Osmanlı’yı hedef alması şuursuzluktur'' şeklinde tepki gösterdi.

GÜNDEM 10.09.2022, 15:35 10.09.2022, 17:54
"Osmanlı ihanet içindeydi" diyen Tunç Soyer'e, AK Parti ve MHP'den sert tepki!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, İzmir'in kurtuluşunun 100'üncü yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte bir açıklama yaptı. Soyer’in bu konuşmasında kullandığı sözlere, AK Parti ve MHP'den tepkiler geldi.

Bahçeli: “İflah olmaz bir cahillik”

Soyer'in ''100 yıl önce bu ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet ve hıyanet içindeydi'' şeklindeki açıklamasına AK Parti ve MHP'den sert tepki geldi. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "741. Söğüt Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri" için paylaştığı mesajında, Soyer'in ''100 sene önce bu toprakları yönetenler gaflet, dalalet ve hıyanet içindeydi'' sözlerini ''Cehalet'' olarak değerlendirdi ve şunları söyledi:

''Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basanlara tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerinin, tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır. Ecdanımıza karşı ihanet suçu işlemeleri fıtratlarının gereğidir.''

Çelik: “Osmanlı’yı hedef alması şuursuzluktur”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Tunç Soyer'in açıklamasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ömer Çelik, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde, düşmanlıklara karşı konuşması gerekenlerin Osmanlı’yı hedef almasının şuursuzluk olduğunu söyledi.

Osmanlı ile Türkiye Cumhuriyeti'ni kavga ettirmeye çalışanların milletin egemenlik hakları ile problemi olduğunu aktaran Çelik, şunları söyledi:

"Bütün siyasi misyonu, Osmanlı ile Cumhuriyet'imizi kavga ettirme üzerine kurulmuş olanlar var. Cumhuriyet'imize sahip çıkmak için tarihimizin köklerinden Osmanlı ile kavga etmek milletimizin kimliğine saldırıdır. Osmanlı Devleti de bizim, Cumhuriyet de bizim."

Yorumlar (0)