“HDP’ye bakanlık verilebilir” demişti: Gürsel Tekin’den eleştirilere yanıt

“HDP'ye bakanlık verilebilir” cümlesinin ardından tepki alan CHP'li Gürsel Tekin, katıldığı bir televizyon programında konu ile ilgili açıklama yaptı. Gürsel Tekin, "Hiç kimse tarafıma had bildiremez! Sayın Akşener'e karşı olan saygımdan dolayı ses çıkarmıyorum. Ben 6'lı masayı huzursuz edecek bir ifade de bulunmadım." dedi.

SİYASET 06.09.2022, 10:19 07.09.2022, 10:21
“HDP’ye bakanlık verilebilir” demişti: Gürsel Tekin’den eleştirilere yanıt

CHP’li Gürsel Tekin geçtiğimiz günlerde “HDP'ye bakanlık verilebilir” cümlesi ile gündeme oturmuştu. Tarafına gelen tepkilerin ardından Tekin, yaşanan olay ile ilgili açıklama yaptı.

“Beni bilirler ama saygımdan sesimi çıkarmıyorum”

Bir televizyon programına katılım sağlayan CHP'li Tekin, kurduğu cümle ile ilgili şu şekilde konuştu: "Ben, farklı bir partinin mensuplarının bana had vermesini asla kabul etmiyorum. Şu an da Sayın Genel Başkanıma ve Sayın Akşener'e karşı bir saygım var. Bu yüzden sesimi çıkarmıyorum. Ancak ne demek yani had bildirmek. Kim gelip bana haddimi bildirecekmiş. Bana sadece had bildirecek bir kişi vardır, o kişi de CHP'nin Genel Başkanı'dır. Önüne, arkasını kesiyorsunuz... Beni az, çok bilirler. Ben tarafıma edilen bu lafları sindirebilecek bir kişi değilimdir. Ancak söylediğim gibi ben Sayın Akşener'e ve Sayın Genel Başkanı'ma gösterdiğim saygımdan ötürü bu cümlelerin üzerini kapatmak istiyorum. Millet İttifakı’nı ya da 6'lı masayı enfekte edecek, onları huzursuz edecek bir ifadede bulunmadım. Derdiniz farklı bir konu ise onu bilemem."

Ne olmuştu?

Katılım sağladığı bir televizyon programında CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İktidara gelirseniz 6’lı masa olarak Millet İttifakı’na ya da HDP'ye bir bakanlık verecek misiniz?" sorusuna "Tabii ki HDP'ye bakanlık sağlanabilir, her partiye verilebilir." ifadesinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)