Osmanlı açıklaması tepki çekmişti: Soyer'den tepkilere cevap!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, dün düzenlenen İzmir’in kurtuluşunun 100. yıl dönümü törenlerinde Atatürk'ün Söylev'inden atıfla yaptığı konuşmaya MHP ve AK Parti’den sert tepkiler geldi. Soyer eleştirilere, “Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Atatürk’ün ve canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz” cevabını verdi.

GÜNDEM 10.09.2022, 17:50 10.09.2022, 17:53
Osmanlı açıklaması tepki çekmişti: Soyer'den tepkilere cevap!

Kurtuluşunun 100. yılını törenlerle kutlayan İzmir’de dün yaşananlar, Türkiye'nin gündemine oturdu.

Soyer’in konuşması tepki çekti

Soyer, törende yaptığı açıklamasının bir bölümünde, “100 yıl önceydi. Bu ülkeyi yönetenler gaflet, dalalet ve hatta hıyanet içindeydi. Kadınları, gençleri ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için milleti ateşe attılar'' sözlerini kullandı. Soyer'in bu sözlerine AK Parti ve MHP’den sert tepkiler gelince Soyer, Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından geceye ilişkin iki fotoğraf paylaşarak, gelen tepkilere yanıt verdi.

Soyer'den "Saray erkanı" vurgusu

Soyer, yaptığı paylaşımda, “Sevgili İzmir. Dün çok güzeldin! Hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya kimse gölge düşüremez. Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Atatürk'ün ve canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)