CHP'li Nevaf Bilek'e 'Kürdistan' soruşturması

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'li Nevaf Bilek hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tahkikat başlattı.

SİYASET 12.09.2022, 20:23
CHP'li Nevaf Bilek'e 'Kürdistan' soruşturması

Başsavcılık, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Parti Meclisi Üyesi Bilek hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tahkikat başlattı.

Başsavcılık harekete geçti

Başsavcılık, CHP'li Bilek'in 10 Eylül 2022'de Diyarbakır'a bağlı Yenişehir ilçesinde düzenlenen CHP'nin Olağanüstü İl Başkanlığı Kongresi'nde bir televizyon kanalına Kürtçe olarak yaptığı açıklamada dile getirdiği sözleri inceledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bahse konu açıklamasında "Kentimiz, hakikaten Türkiye Kürdistanı'nda tarihi, önemli bir şehirdir. Büyük bir kentimizdir." sözlerini sarf eden Bilek hakkında 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tahkikat başlattı.

Faik Öztrak: Diyarbakır, Türkiye Cumhuriyeti'nin kadim ve tarihi bir kentidir

CHP Parti Meclisi Üyesi Nevaf Bilek'in açıklamalarının sorulması üzerine Öztrak, "Partimizin görüşlerini Genel Başkanımız, ben ve grup başkan vekillerimiz açıklar. Bu kapsamda resmi görüşümüzü açılıyayım; Diyarbakır, Türkiye Cumhuriyeti'nin kadim ve tarihi bir kentidir. Diyarbakırlılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin saygın ve onurlu yurttaşlarıdır." yanıtını verdi.

Yorumlar (0)