Pfizer, geliştirdiği aşının ABD’de çocuklara uygulanması için acil kullanım onayı istedi

Pfizer, koronavirüs aşısının ABD’deki 12-15 yaş arasındaki çocuklara uygulanması amacıyla FDA’ya başvurarak acil kullanım onayı istedi.

SAĞLIK 10.04.2021, 12:48 11.04.2021, 12:09
Pfizer, geliştirdiği aşının ABD’de çocuklara uygulanması için acil kullanım onayı istedi

Alman şirketi BioNTech ile ABD'li ilaç devi Pfizer’in koronavirüse karşı geliştirdiği ortak aşının ABD’deki 12-15 yaş arası çocuklarda kullanılması için ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) başvuruda bulunulduğu bildirildi.

Öğretim yılı başlamadan önce çocukların aşılanması hedefleniyor

ABD’de öğretim döneminin başlamadan önce koronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde çocuklara aşı uygulamasının bir an önce başlatılması için harekete geçildi.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin yetkisi kapsamında uygulanabilmesine imkân tanınacak aşının çocuklar için acil bir durum teşkil ettiği ifade edildi. Geçtiğimiz ay BioNTech/Pfizer aşısının çocuklar üzerindeki klinik deneme süreçlerinin sonuçları kamuoyuyla paylaşılmıştı.

2 bin 260 kişi üzerinde gerçekleştirilen deneme çalışması çerçevesinde aşı uygulanan 12-15 yaş aralığındaki çocukların, koronavirüse karşı antikor geliştirdikleri belirlenmişti. Söz konusu aşının yüzde 100 koruma sağladığı kaydedilmiş herhangi bir yan etkiye rastlanılmadığı belirtilmişti.

Söz konusu aşının daha önce 16 yaş ve üzeri çocuklarda kullanımı onaylanmış daha sonra ise 18 yaş ve üzeri kişiler için uygulanmaya başlanmıştı.

Yorumlar (0)