Bakan Fidan: Netanyahu dünya için güvenlik sorunu

Avusturyalı mevkidaşı Schallenberg ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Hamas bir terör örgütü değildir. Bir direniş hareketidir” dedi.

GÜNDEM 14.05.2024, 14:11 Şeyda Gül
Bakan Fidan: Netanyahu dünya için güvenlik sorunu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avusturya Dışişleri Bakanı Schallenberg ile görüşmesinin ardından Ankara'da ortak basın toplantısı düzenledi. Terörle mücadelede uluslararası işbirliği ve ortak iradenin şart olduğunu Avusturya'dan terörle mücadelemize daha yakın ve daha fazla işbirliği beklediklerini aktardığını ifade eden Bakan Fidan, masum Yahudilerin toplama kamplarında öldürülmesi ne kadar yanlışsa bugün masum Filistinli çocukların yataklarında bombalarla öldürülmesinin o kadar yanlış olduğunu dile getirdi. UAD bünyesinde süren soykırım davasında Türkiye'nin ardından Libya ve Mısır da beyanını bildirdiğini aktaran Bakan Fidan, “Uluslararası toplumun Netanyahu hükümetine baskıyı artırması gerekiyor. Netanyahu dünya için güvenlik sorunu haline geldi” ifadelerini kullandı.

Hamas bir direniş hareketi

“Hamas bir direniş hareketidir, bir terör hareketi değildir. Kendi devletine, kendi topraklarına, kendi egemenliğine sahip olduğu zaman hala silahtan vazgeçmiyorsa o zaman oturulur başka konulara bakılır” diyen Bakan Fidan, buradaki savaşın durup dururken ortaya çıkan bir savaş olmadığını vurguladı. Bir işgal olduğunun altını çizen Bakan Fidan, uluslararası toplumun bu durumda hiçbir şey yapamadığını anımsattı. 7 Ekim'de sivillerin öldürülmesini Türkiye olarak kınadıklarını hatırlatan Bakan Fidan, “İsrail'in daha sonra binlerce Filistinliyi sistematik bir şekilde öldürmesi, koca bir yerleşim yerinin yaşanamaz hale getirilmesi bir insanlık suçudur. Soykırım fiilidir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)