Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti: Ali Y.'nin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Yeşilköy’de, ortağı olduğu restoranda öldürülen avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin tutuklanan 8 şüpheliden biri olan Ali Y.’nin ifadesi ortaya çıktı. Mahmutyazıcıoğlu’nun, kardeşi Kadir Y.’ye hakaret ve küfür ettiğini öne süren Ali Y.’nin “Silah patladı ve döndüğüm zaman Kadir’in elinde tabanca gördüm. Şafak vuruldu ve düştü” dediği belirtildi.

GÜNDEM 08.02.2022, 13:53 08.02.2022, 17:14
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti: Ali Y.'nin ifadesi ortaya çıktı

Sunucu Ece Erken'in eşi ve Beşiktaş eski yöneticilerinden Şafak Mahmutyazıcıoğlu, 27 Ocak gecesinde ortağı olduğu restoranda silahlı saldırıya uğramış, hastanedeki bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

17 kişi gözaltına alınmıştı

Cinayetten sonra zanlıların yakalanması amacıyla çalışma gerçekleştiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, olaya karıştığı tespit edilen 17 kişiyi gözaltına almıştı. Şüpheli isimlerden 16’sı emniyetteki işlemlerden sonra ifadeleri alınmak üzere Bakırköy Adliyesi’ne gönderilmişti. 1 şüpheli ise Kovid-19 testinin pozitif olması sebebiyle hastanede karantinaya alınmıştı. 

Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderilen şüphelilerden Ali Y., Abdulkadir K., Burak O., Gökhan K., Fatih K., Kadir Y., Uğur Can B. ve Kerem Ö.’nün kamera ve görüntü inceleme tutanağı içeriği, telefon tutanağı içeriği, baz sinyal bilgilerine yönelik tespitler, delillerin tam toplanmamış olması, bazı şüphelilerin firari olması göz önünde bulundurularak tutuklanıp cezaevine sevk edilmişti. Şüpheliler Batuhan A., Ahmet Y., Buğra H., İbrahim Ç., Gökhan A., Rasim Türker K., İrfan E., Mehmet Sedat S. ise yurt dışına çıkış yasağı ve emniyette imza atma gibi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmıştı. 

Ali Y.’nin ifadesi ortaya çıktı

Dün tutuklanan şüphelilerden Ali Y.’nin ifadesi ortaya çıktı. 

Şüpheli Ali Y., olay günü kardeşi ile buluşacağını belirterek “Seccad Y. kardeşimin balıkçıda olduğunu, birileriyle konuştuğunu ve sorun olabileceğini belirterek ‘Git bir bak’ dedi. Ben restorana girdim, kardeşimin masasına oturdum. Masada Mahmutyazıcıoğlu, kardeşim ve Serkan D. vardı. Kendimi tanıttım. Şafak’a Kadir’in kardeşi olduğumu söyledim. Aralarında gergin bir konuşma vardı. Ben olaya vakıf değildim, hemen araya girdim. Şafak Abi olarak kendisine hitap ettim. Aranızda bir problem varsa sakin bir şekilde çözelim dedim” dediğini aktardı.

“Kadir’in elinde tabanca gördüm Şafak vuruldu ve düştü” 

Devamında Ali Y.’nin, “Görüşmede Şafak, Kadir’e küfür ediyordu. Duyduğum kadarıyla Kadir, Şafak’a hitaben ‘Şafak Abi benim arkamdan ailemize varacak kadar küfür mü ediyorsun?’ şeklinde hitaplarda bulundu. Bunun üzerine Şafak daha hararetli konuşmaya başladı ve sesini yükseltmeye, Kadir’e ağır hakaretler etmeye başladı. Araya girmeye çalışsam da ilk başta başarılı olamadım. Şafak’ın, Kadir’e küfür ve hakaret ederek parmak salladığını gördüm. O esnada Kadir, Şafak’a ‘bana küfür etme’ dedi. Ardından Şafak ayağa kalkarak Kadir’in üstüne saldıracak gibi olduğunda ben iki tarafı sakinleştirmeye çabalıyordum. Kadir’e dur işareti yaparak ikisinin arasına girdim. Arada masa vardı. Ben Şafak’ı tutmaya çalıştığım sırada silah patladı ve döndüğüm zaman Kadir’in elinde tabanca gördüm. Şafak vuruldu ve düştü. Kadir ilk başta bir el ateş etti. Daha sonra Şafak yerde olduğu zaman başka bir şahsa daha ateş ettiğini gördüm” dediği kaydedildi. 

“Şafak’ı dışarı çıkarmaya çalıştım”

Ali Y. yaralı Mahmutyazıcıoğlu’nu dışarı çıkarıp ambulansa haber vermek istediğini belirterek “Şafak kilolu olduğu için onu taşıyamadım ve onu sürükleyerek çıkarmaya çalıştım. Buradaki hedefim, ilk başta Şafak ile Kadir’i birbirinden uzaklaştırmaktı. Ardından dışarıya çıkararak valeye haber verip, 20-30 metre ilerideki taksi durağından araç çağırmalarını isteyecektim. Ardından Kadir, Şafak’ı çıkaracağım kapının olduğu bölgeye gelerek 2 el daha rastgele ateş etti. Bu mermilerden biri bana da isabet edebilirdi. Daha önce hayatımda hiçbir çatışmada yer almadım. İnsanlar ambulansa haber verince Mahmutyazıcıoğlu’nu tam kapının önünde bırakıp Kadir ile beraber bölgeden uzaklaştım. Ben Kadir’den silahı aldım ve birlikte uzaklaştık. Ardından olay gecesi Kadir ile Yeşilyurt civarında sokaklarda dolaştık" açıklamasını yaptı.

“Silahı kayalıkların arasına gömdüm” 

Sabah saatlerinde Batuhan isimli arkadaşını aradığını belirten şüpheli Ali Y. “Batuhan A.’yı aradım ve ‘Kadir dün gece bazı işler yaptı, kavga etti, gel dondurmacının ilerisinden beni al’ dedim. Batuhan beni aldı. Batuhan’ın Yeşilköy Mahallesi’ndeki evine gittik. Kadir bu sırada halen sokaklarda dolaşıyordu. Ardından medyadan olayı duydum ve Şafak’ın öldüğünü öğrendim. Silahı bendeydi. Batuhan’a, kötü hissettiğimi ve biraz hava almak istediğimi söyledim. Batuhan ile sahile gittik. Silahı gömmek için belimden çıkartıp, poşete koydum ve daha sonra kayalıkların arasına gömdüm. Batuhan’ın haberi yoktu. Yakalandığım gün kendi isteğimle kimse bir şey talep etmeden bu tabancayı teslim ettim” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)