Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 8 kişi tutuklandı

İstanbul Yeşilköy’deki bir balık restoranında katledilen Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayeti ile ilgili adliyeye gönderilen 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 8 şüpheli ise adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

YAŞAM 07.02.2022, 21:18
Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde 8 kişi tutuklandı

Ece Erken'in eşi ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün eski yöneticilerinden avukat Mahmutyazıcıoğlu, geçtiğimiz 27 Ocak'ta, aynı zamanda ortağı da olduğu balık restoranında silahlı saldırıya maruz kalmış, kaldırıldığı sağlık merkezinde gerçekleştirilen bütün müdahalelere karşın kurtarılamayarak can vermişti. Cinayetin akabinde zanlıların yakalanması amacıyla çalışma yürüten emniyet güçleri, olaya karıştığı tespit edilen 17 kişiyi yakalayarak gözaltına almıştı. Şüphelilerden 16’sı Bakırköy Adliyesi’ne gönderilmiş, 1 kişi ise COVID-19 testinin pozitif çıkması sebebiyle karantinaya alınmıştı.

8 kişi tutuklandı

Sulh ceza hakimliğine gönderilen şüphelilerden Uğur Can B., Kerem Ö., Kadir Y., Gökhan K., Fatih K., Burak O., Ali Y. ve Abdulkadir K. görüntü inceleme ve kamera izleme tutanağı içeriği, cep telefonu inceleme tutanağı içeriği, baz istasyonu sinyal bilgilerine dair gerçekleştirilen tespitler, delillerin tam anlamıyla toplanmamış olması, bazı şüpheli şahısların firari olması değerlendirmesi yapılarak tutuklandı ve hapishaneye gönderildi. Şüphelilerden Rasim Türker K., Mehmet Sedat S., İrfan E., İbrahim Ç., Gökhan A., Buğra H., Batuhan A. ve Ahmet Y. ise ülkede dışına çıkış yasağı ve güvenlik birimlerine imza atma biçiminde adli kontrol önlemi uygulanarak salıverildi.

Yorumlar (0)