Macron ve Putin’in görüşmesindeki masa, alay konusu oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Ukrayna krizini görüşmek için Rusya Devlet Başkanı Putin ile oturduğu masa, Fransız basınında ve sosyal medya üzerinde alay konusu oldu.  

GÜNDEM 08.02.2022, 14:00 08.02.2022, 17:14
Macron ve Putin’in görüşmesindeki masa, alay konusu oldu

Avrupa Birliği dönem başkanı olarak Rusya’ya giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Kremlin Sarayı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Rusya-Ukrayna krizini görüştü. Putin ve Macron, daha önceki görüşmelerinin aksine bu kez oldukça uzun bir masanın iki ucunda görüştü. Uzun masa, Fransa basınında ve sosyal medya üzerindeki binlerce hesapta alaya alındı.  



“Putin’den Macron’a sıcak karşılama” 

Sosyal medya kullanıcıları masa üzerinde farklı tasarımlar yaparak paylaştıkları görüntülerle oldukça komik anlar yaşattı. Kimileri bunun bir tür Covid-19 protokolü olduğunu dile getirirken kimileri de Fransa-Rusya ilişkisinin vücut bulmuş hali olduğunu aktardı. 



Bazı kullanıcılar masanın iki ucunda oturan liderlerin arasında “saat farkı” olduğunu dile getirirken bazıları da bunun bir tür “Son Akşam Yemeği” tablosuna benzediğini savundu. Fransız muhalifler ise Macron’un Rusya’da küçük düşürüldüğünü belirtti. Macron destekçileri Fransız bürokratlar, Putin’in daha önceki konuklarını da aynı şekilde ağırladığını belirterek Macron’a destek verdi.  



Putin, Macron’u bırakıp odadan ayrıldı 

Gündem olan o görüşmenin ardından Putin’in Macron’u arkasında bırakarak salonu terk etmesi de bir diğer alay konusu olarak sosyal medyaya yansıdı. 



Yorumlar (0)