Ölen 2 Türk, Türk şirketi çalışanı!

Somali'deki bombalı saldırıda yaşamını yitiren 2 Türk vatandaşının Somali'de faaliyet gösteren bir Türk şirketinde çalıştığı ortaya çıktı.

GÜNDEM 28.12.2019, 15:17
Ölen 2 Türk, Türk şirketi çalışanı!

TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz, "Bombalı saldırıda yaşamını yitiren Türk vatandaşları, Türk bir inşaat şirketinde çalışıyordu. Firma, patlamanın olduğu bölgede, Katar'ın finanse ettiği Mogadişu-Afgoye asfalt yol yapım projesini üstlenmişti." dedi.

Olayın firmaya yönelik yapılan beşinci saldırı olduğunu söyleyen TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz, "Dört ay önce de aynı firmanın aracına saldırı olmuş iki Türk personel yaralanmıştı. Daha önceki saldırılarda firmada çalışan Somalililer hayatını kaybetmişti." diye konuştu.

TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz, firmanın TİKA'nın projesiyle Somali'ye geldiğini ifade ederek, "2012- 2015 yılları arasında Mogadişu asfalt yol yapımı ve rehabilitasyon projesinde yüklenici olarak çalışmıştı. Geçen yıl ise askeri eğitim tesisleri asfalt yol projesini tamamlamıştı." şeklinde konuştu.

TİKA Mogadişu Koordinatörü Galip Yılmaz, patlamanın olduğu nokta yakınında herhangi bir Türk kuruluşun bulunmadığı bilgisini paylaşarak sözlerine şu şekilde devam etti:

"Patlamanın olduğu saat ve lokasyon dikkate alındığında Mogadişu'nun ana lojistik noktası olması ve bölgede çok fazla sayıda üniversite, okul, yetimhane bulunması ölü sayısını artırdı. Patlamada ölen ve yaralananların büyük bir kısmı öğrencilerden ve Mogadişu'ya meyve sebze satmaya gelen bölge halkından oluşuyor."

Yorumlar (0)