Konya'da 'süt banyosu' sanıkları hakim karşısına çıktı

Konya'da süt toplama merkezinde sütle banyo yaptığı belirlenen ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan sanıkların duruşması başladı. 

GÜNDEM 22.04.2021, 16:08
Konya'da 'süt banyosu' sanıkları hakim karşısına çıktı

Konya’da süt toplama merkezinde çalışan ve sütle banyo yaptıkları görüntüleri sosyal medyada paylaşan sanıklar hakim karşısına çıktı.

“Akşam kaybolma, video çekeceğiz”

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan sanıklar Uğur T. ve Emre S. ile birlikte taraf avukatlarının katıldığı belirtildi.

Sanıklardan Emre S, olaya ilişkin savunmasında, olayın yaşandığı günün erken saatlerinde çalıştığı mekânda, üst bölümde çalışan Uğur T.’nin kendisine "Akşam bir kaybolma, video çekeceğiz." mesajı gönderdiğini kaydetti. Akşam saatlerine kadar rutin işlerini sürdürdüklerini söyleyen Emre S., sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benimle birlikte normalde çalışan bir arkadaşım daha vardı. O gün arkadaşın bir işi çıkınca mekândaki birçok işi tek başıma yapmak durumunda kaldım. Aklım karışmıştı ve çok yoğundum, hesaplamalarda da bazı hatalar yapmıştım. Bu durumu akşam Uğur T'ye söyledim. Yaklaşık 1,5 ton sütlük hesap hatası yapmıştım. Uğur T. bana bağırıp kızdı Kendimi biraz suçlu hissettim. Sonra zaman geçince Uğur T, dezenfekte teknesini suyla doldurarak içine girmemi istedi. Teknenin sütle herhangi bir ilgisi yok. Yaklaşık yüzde 90-95'ini zaten normal suyla doldurdum. Suyun renginin beyaz olmasının sebebi; süt bulaşıklarından 3-4 maşrapa süt artığı alıp suya katmam."

O günkü hatasının mahcubiyetiyle o tekneye girdiğini iddia eden Emre S, suyun içinde kısa bir zaman durduktan sonra vanayı açarak sıvıyı boşalttığını söyleyerek bunları suç işleme amacıyla yapmadığını savundu.

Sanık Uğur T., Emre S'nin ifadesini doğrularken satılan sütlerle herhangi bir temaslarının olmadığını savundu ve şunları söyledi:

"Benim amacım, o gün hesap hatası yapan Emre S'ye şaka yapmak, ceza vermek değildi. Ben aramızda şakalaşmak istedim. Videoyu TikTok adlı sosyal medya uygulamasında düzenleyip müzik ekledim ancak bunu herkesin görebileceği şekilde paylaşmamıştım. Burada yaptığım videoyu işyerindeki arkadaşlarımızın yer aldığı WhatsApp grubuna göndermiştim.

Uğur T'nin avukatı ise olay nedeniyle müvekkilinin işsiz kaldığını ve toplumdan dışlandığını öne sürerek olayın bu duruma gelmesinin sebebinin sosyal medya olduğunu ve olayın yanlış yansıtıldığını savundu.

Duruşmada Mahkeme heyeti, Uğur T. ve Emre S. isimli sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Olay

Konya’nın Meram ilçesinde, süt merkezindeki personellerden birinin tekneye doldurduğu sütle banyo yaptığı videonun, 26 Ekim 2020 tarihinde sosyal medyada yayılmasından sonra İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, söz konusu bu firmanın faaliyetine son vererek ve firmaya para cezası vermişti.

5 Kasım'da olaya ilişkin şüpheliler gözaltına alınırken çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından cezaevine gönderilmiş ancak daha sonra 11 Kasım'da tahliye edilmişti. Söz konusu şüpheliler hakkında ‘zehirli madde katma’ suçu sebebiyle 2 yıldan olmak üzere 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Yorumlar (0)