Kamuda rüşvet operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Kastamonu merkezli 5 ilde kamu kurum ve kuruluşlarında dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan 32 şüpheli kişiden 10’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM 29.04.2024, 22:54 30.04.2024, 18:36 Şeyda Gül
Kamuda rüşvet operasyonu: 10 kişi tutuklandı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışmalar yürütüldü. Yapılan çalışmalar neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarında dolandırıcılık, rüşvet, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla 32 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

32 şüpheli gözaltına alındı

Kastamonu merkezli Ankara, Çankırı, Zonguldak ve Isparta’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda neticesinde 32 şüphelinin gözaltına alındığı ifade edildi.

14 kişi tutuklandı

Kastamonu’da emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheli sorgularının ardından serbest bırakıldı. 24 şüpheli ise adliyeye sevk edilirken, hakim karşısına çıkartılan şüpheliden B.Y., C.Y., M.M.Y., İ.P., E.K., S.Y., M.B., E.Ö., C.G. ve S.T. tutuklandı. 14 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar (0)