"Süt banyosu" kepazeliğinde yeni gelişme!

Konya’da skandal "süt banyosu" kepazeliğinin tutuklanan zanlıları ifadelerinde kazanın dezenfektan kazanı olduğunu, içindekinin de süt olmadığını iddia etti. Kazan içindeki Emre isimli kişi, kazana iç çamaşırlarıyla girdiğini ileri sürdü.

GÜNDEM 08.11.2020, 11:14

Hürriyet gazetesinin ifadelerine ulaştığı zanlılardan kazan içinde yıkanan Emre isimli kişi, 4 aydır süt toplama merkezinde çalıştığını, olay günü soğutma tanklarını temizlerken depo görevlisi Uğur Turgut'un "kazana gir de video çekeyim" dediğini, önce kabul etmediğini fakat Uğur'u kırmamak için kabul edip kazana girdiğini ileri sürdü.

Dezenfektan teknesinin içine sıcak su koyup tekneyi hazırladığını ve üzerindeki kıyafetleri çıkarıp iç çamaşırlarıyla tekne kazanının içine girdiğini belirten Emre isimli zanlı, Uğur Turgut isimli görevlinin de cep telefonu ile video çektiğini, bir yerde paylaşmamasını istediğini söyledi.

5 Kasım’da bazı tanıdıklarının kendisini arayarak internette videosunun olduğunu söylediğini, ardından Uğur Turgut'un kendisini arayarak "Polis ikimizi çağırıyor" dediğini ifade eden Emre isimli zanlı, süt ile banyo yapmadığını, dezenfektan teknesinde süt artığı olduğu için sıcak su ile karışınca süt gibi göründüğünü iddia etti. Zanlı, süt tanklarının -4 derece olduğunu ve içine girilmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Görüntüleri çeken Uğur Turgut isimli depo görevlisi ise temizlik yaptıkları o gün Emre’den kazana girmesini istediğini ve Emre'nin kıyafetlerini çıkarıp iç çamaşırlarıyla dezenfektan kazanına girdiğini, kendisinin de cep telefonuna çektiğini belirterek, "Süt ile banyo söz konusu değil. Emre, süt artığı olan dezenfektan kazanına girdi ve sıcak su ile banyo yaptı. Aynı gün tiktok isimli uygulamada video üzerinde düzenleme yaptım ve bir dakika sonra da vazgeçip sildim ama polis beni arayınca, görüntünün bir dakika içinde alındığını ve yayıldığını anladım" diye konuştu.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde Emre isimli kişinin banyo yaptığı kazanda dezenfektan mı yoksa süt mü olduğu ile ilgili bilirkişi raporu da alınıyor. Soruşturma sürüyor.

Yorumlar (0)