Donald Trump’tan ağzı yanan Meclis, Biden'a üflüyor: “İnanç temelli vize yasağı” yasaklanıyor 

Trump döneminde uygulanan "nüfusunun yarısından fazlası Müslüman olan ülkelerin vatandaşları için getirilen ABD vizesi yasağı", Biden'ın ilk görev gününde kaldırılmıştı. Bugün yapılan oylamada ise Biden'ın görev süresi boyunca böyle bir yasağı uygulamaması için oylama yapıldı.

DÜNYA 22.04.2021, 16:26 23.04.2021, 11:22
Donald Trump’tan ağzı yanan Meclis, Biden'a üflüyor: “İnanç temelli vize yasağı” yasaklanıyor 

ABD Temsilciler Meclisi, Biden’ın, “inanç temelli vize yasağı getirmemesi” amacıyla oluşturulan tasarıyı onayladı. 

Oylamada 218 vekil “evet”, 208 vekil de “hayır” oyu kullandı. Cumhuriyetçi Meclis üyeleri arasından yalnızca bir kişi “evet” dedi. Tasarıya destek veren Demokrat Meclis üyeleri, göçmenlere verilen vizelerin de bu tasarı içerisinde yer almasından yana.



Trump döneminde Müslüman ülkelere yönelik yasak gelmişti

Donald Trump döneminde, nüfusunun çoğu Müslüman olan ülkeler için ABD vizesi yasağı gelmişti. Bu yasak, Orta Doğu’nun zengin Arap Müslüman turistlerini ABD dışındaki rotalara yönlendirmişti.

Kalıcı ve geçici turistleri tekrar ABD’ye çekmek isteyen Temsilciler Meclisi, bu yasağın kaldırılması ve bir daha getirilmemesi amacıyla bugün, oylama yaptı.

Oylama, meclisten geçerken sıradaki adım, Senato tarafından onaylanması. Senato da bu tasarıyı oylarsa, son adım olarak Biden’ın imzası alınacak.

Biden, göreve başladığı gün olan 20 Ocak 2021’de bu yasağı kaldırdığını belirtmişti. 

Yorumlar (0)