İşte kuraklığın fotoğrafı... Doluluk oranı yüzde 5'e düştü!

İstanbul'da bulunan Sazlıdere Barajı'nda kuraklığın etkisiyle sular çekildi. Sazlıdere Barajı'nın şu anki doluluk oranı yüzde 5.

GÜNDEM 15.12.2020, 11:01 15.12.2020, 12:09
İşte kuraklığın fotoğrafı... Doluluk oranı yüzde 5'e düştü!

Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da hava sıcaklığı, mevsim normallerinin üstünde ölçülüyor. Sonbaharın yağışsız geçmesi sebebiyle barajlardaki doluluk oranının giderek azaldığı tespit edildi. 

İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi), İstanbul'da bulunan barajlardaki doluluk oranının yüzde 21'e kadar düştüğünü aktardı. 

Sazlıdere Barajı'nda 14 Aralık 2008 tarihinde en az doluluk oranı ile karşı karşıya kalmıştı. Söz konusu tarihte Sazlıdere Barajı'nın doluluk oranı yüzde 17,07 olarak kayıtlara geçmişti.

Sazlıdere Barajı'nın şu anki doluluk oranı ise yüzde 5.

Sazlıdere Barajı'nda kuraklığın etkisiyle sular çekildi. Havadan görüntülenen Sazlıdere Barajı'ndaki alarm verici durum herkesi şaşkınlığa uğrattı. 

Ev kalıntıları gün yüzüne çıktı

Ayrıca, suların çekildiği Sazlıdere Barajı'nda ev kalıntılarının da gün yüzüne çıktığı fark edildi. Tarihî bir köprünün ve birçok kurumuş ağacın bulunduğu baraj bölgesinde, söz konusu ağaçlardan birine Türk bayrağının asıldığı görüldü. 

Yağmur da fayda etmedi

İstanbul'da dört gündür aralıklarla yağmur etkili oluyor. Fakat söz konusu yağmurun barajların doluluk oranına herhangi bir katkısı olmadı. İstanbul'da bulunan barajların doluluk oranı dört gün önce yüzde 22,15'ti. Söz konusu oran şu anda yüzde 21'e kadar geriledi.

Yorumlar (0)