İşte İstanbul'da yakalanan kaçak göçmen sayısı!

2022 yılı içinde kentte yakalanan kaçak göçmen sayısına ilişkin verileri açıklayan İstanbul Valiliği, bu kişilerin İstanbul Havalimanı'ndan kalkan uçaklarla ülkelerine gönderildiğini bildirdi. İşte yıl içinde İstanbul'da yakalanan kaçak göçmen sayısı...

GÜNDEM 24.06.2022, 21:05 25.06.2022, 10:12 Hakan Öksüz
İşte İstanbul'da yakalanan kaçak göçmen sayısı!

Suriye ve Afganistan'daki savaşlardan kaçarak Türkiye'ye sığınan milyonlarca göçmenin durumu, tartışmalara yol açtı. AK Parti cephesinden gelen açıklamalar, göçmenlerin "misafir" olarak görülmesi gerektiğini öne sürüyor. Muhalefet cephesi ise "Eğitimsiz ve kayıt dışı milyonlarca kişinin ülkeye gelmesi, gelecekte geniş çaplı sosyal problemlere yol açacak." diyerek bu görüşü reddediyor.

76 bin 787 kaçak göçmen yakalandı!

Kaçak göçle ilgili çalışmaları paylaşan İstanbul Valiliği, vatandaşlardan gelen sorulara da yanıt vermiş oldu. Yapılan yazılı açıklamada, 1 Ocak ile 21 Haziran 2022 arasında kentte yakalanan kaçak göçmenlerin sayısı verildi. Bu tarihler arasında 76 bin 787 kaçak göçmenin yakalandığı, bu kişilerden 15 bin 224'ünün kentten sınır dışı edildiği belirtildi. 

İstanbul Havalimanı'ndan kalkan uçaklara bindiriliyorlar

Kaçak göçle mücadele çalışmalarının devam ettiğini aktaran İstanbul Valiliği, yakalanan kişilerin İl Göç İdaresi Tuzla Geri Gönderme Merkezine teslim edildiğini bildirdi. Göçmenlerin, buradan merkezden ülkelerine gönderildiğini aktaran Valilik, her gün yaklaşık 250 kişinin İstanbul Havalimanı'ndan kalkan uçaklara bindirildiğini kaydetti.

Yorumlar (0)