İstanbul Havaalanı’nda göçmen hareketliliği! Geri gönderildiler

Türkiye’ye kaçak yollarla giriş yaptıkları tespit edilen Afganistan uyruklu 221 düzensiz göçmen, İstanbul Havaalanı’nda jandarma gözetiminde uçağa bindirilerek ülkelerine gönderildi. 

GÜNDEM 10.06.2022, 09:26 10.06.2022, 09:28
İstanbul Havaalanı’nda göçmen hareketliliği! Geri gönderildiler

Yurt genelinde düzensiz göç ile mücadele çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye’ye kaçak yollarla giren ve Afganistan uyruklu oldukları tespit edilen 221 kişiyi İstanbul Havaalanı’na getiren jandarma ekipleri, gözetim eşliğinde şahısları uçaklara bindirerek yeniden Afganistan’a gönderdi. 

İran üzerinden Türkiye’ye giriş yaptılar

Yeniden ülkelerine gönderilen yüzlerce göçmenin İran üzerinden Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edildi. Öncelikle geri gönderme merkezlerine götürülerek işlemleri tamamlanan kaçak göçmenler, ardından Göç İdaresi Başkanlığı tarafından kendileri için çıkarılan seyahat belgesiyle İstanbul Havaalanı’na getirildi. 

221 düzensiz göçmen yeniden Afganistan’a gönderildi

Bir süre havaalanındaki oturarak bekleyen 221 düzensiz göçmen, ardından jandarma gözetiminde uçağa bindirildi. Yeniden Afganistan’a gönderilen kaçak göçmenler arasında birçok gencin olması da dikkat çekti. Ülke genelinde düzensiz göçle mücadele çalışmalarına devam eden jandarma ve polis ekipleri, böylelikle önemli bir faaliyeti daha başarıyla tamamlamış oldu.

Yorumlar (0)