Kaçak göçmenlere karşı önlem: Taksiciler seyahat belgesi soracak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaçak göçmenlere engel olmak için taksicilerin il dışına götürdükleri yabancı yolcularının 'seyahat belgelerini' kontrol edeceğini duyurdu. Bakan Soylu, ayrıca tır parklarına kamera sistemi kurulması zorunluluğu getirildiğini de açıkladı.

GÜNDEM 09.06.2022, 12:16 09.06.2022, 12:33
Kaçak göçmenlere karşı önlem: Taksiciler seyahat belgesi soracak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün Ankara'da düzenlenen Göç Kurulu Toplantısı'nda konuşma yaptı. Bakan Soylu, kaçak göçmenler ile mücadele etmek için yeni tedbirler aldıklarını açıkladı.

Taksiciler, yabancı yolcuların seyahat belgelerini kontrol edecek!

Toplantıda konuşma yapan Bakan Soylu, valiliklere de konuyla iligili yazı gönderileceğini ifade ederek, ''Taksici vatandaşlarımıza, yabancı yolcularının il dışı seyahat izini belgesinin olup olmadığını kontrol etmesi yükümlülüğü getiriyoruz. Kaçak göçmenleri kimse bir ilden başka bir ile taşımaya aracılık etmesin'' diye konuştu.

Tır parklarına kamera sistemi kurulması artık zorunlu!

Bakan Soylu, tır kasalarının arkasındaki brandalarının keserek içine kaçak yolcuların alınmasına yönelik de tır parklarına kamera sistemi kurulmasına ilişkin zorunluluğun getirildiğini söyledi.

''Haberim yok, brandayı kesip binmiş''

Bakan Soylu, bu kararda ki amacın, tır kasasında yakalanan kaçak göçmenlere yönelik şoförlerin ''Haberim yok, brandayı kesip binmiş'' diye savunma yapmalarının önüne geçebilmek olduğunu dile getirdi.

''Türkiye’de 3,7 milyon Suriyeli göçmen var''

Toplantıda önemli açıklamalar yapan Bakan Soylu, Türkiye'de 3,7 milyon Suriyelinin olduğunu ve 505 binin üzerinde Suriyeli vatandaşın gönüllü olarak kendi ülkesine geri döndüğünü ifade etti.

Yorumlar (0)