Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi: Bir buçuk saat görüştüler

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Görüşmeden ilk kareler geldi. İkili 1 saat 35 dakika görüştü. İki taraf da görüşme sonrası açıklama yapmadı.

GÜNDEM 02.05.2024, 09:23 02.05.2024, 17:50 Hakan Öksüz
Erdoğan-Özel görüşmesi sona erdi: Bir buçuk saat görüştüler

31 Mart yerel seçimlerinin ardından siyasetteki dilin bir nebze yumuşadığı görülmüş, Ramazan Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, telefon görüşmesi yapmıştı. 23 Nisan Resepsiyonu'nda Meclis'te kısa bir görüşme yapan Erdoğan ile Özel'in tokalaştığı fotoğraf, gündeme oturmuştu.

CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye kararlı olduğunu vurgulamış, eski CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, "Saray ile müzakere edilmez, mücadele edilir" şeklinde bir tepki gelmişti. Tartışmalar sürerken CHP, Cumhurbaşkanlığından randevu istedi. Bu talep kabul edildi.

Gündemde sıcak başlıklar var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. Saat 16.07'de başlayan görüşmede gündemin sıcak başlıkları ele alınacak. Yeni anayasa çalışmaları, ekonomi ve Gazze'deki durum masaya yatırılacak.

AK Parti ve CHP liderleri, 8 yıl sonra bir araya geldi

AK Parti ve CHP genel başkanları son olarak 22 Eylül 2016'da görüşmüştü. Dönemin AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Merkezi’nde buluşmuştu. AK Parti ile CHP liderleri, bugünkü görüşmeyle birlikte 8 yılın ardından bir araya geldi.

Görüşme 1 saat 35 dakika sürdü.Özel, ziyaret sonrası açıklama yapmazken görüşmesi sonrası CHP Genel Merkezi'ne geçti. Özelin ya CHP genel merkezinde yada özel bir demeçle açıklama yapması bekleniyor.

Erdoğan, "CHP destek verecektir" demişti

İki liderin görüşmesinde masaya yatırılacak başlıca konu, yeni anayasa çalışmaları olacak. Irak ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Darbenin ruhunu barındıran anayasa metninden kurtulmalıyız. Yenilikçi bir anayasaya kavuşma zamanımız geldi. CHP'nin bu değişime destek vereceğine inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

 

CHP liderinin gündeme getireceği konular

Yeni anayasa çalışmaları dışında CHP lideri Özgür Özel'in; belediyelerin bazı projelerinin onaylanması, yerel yönetimlerin kaynaklarının artırılması, hayat pahalılığı, öğretmen atamaları, emekli maaşları, kamuya girişte mülakatların kaldırılması ve yargıdaki kriz gib konularını gündeme getireceği kaydedildi.

Yorumlar (0)