Altun'dan "Kaşıkçı" mesajı: Alay ediyorlar! 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suudi Arabistan mahkemesinin Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik kararına tepki göstererek, "Cemal Kaşıkçı cinayetini bir avuç istihbarat yetkilisinin işlediğini iddia etmek en basit ifadeyle tüm dünyanın zekâsıyla alay etmektir." ifadesini kullandı.

GÜNDEM 23.12.2019, 21:01 23.12.2019, 21:07
Altun'dan "Kaşıkçı" mesajı: Alay ediyorlar! 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suudi Arabistan mahkemesinin Cemal Kaşıkçı cinayetine yönelik kararına tepki gösterdi. 

Altun, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Cemal Kaşıkçı cinayetini bir avuç istihbarat yetkilisinin işlediği iddia etmek en basit ifadeyle tüm dünyanın zekâsıyla alay etmektir." ifadesine yer verdi. 

Cemal Kaşıkçı cinayeti üzerine aylarca süren gizli duruşmaların ardından Suudi mahkemesinin skandal bir karara imza attığını belirten Altun, "Türkiye, Cemal Kaşıkçı cinayetini aydınlatmak için çabalarını sürdürecektir." açıklamasında bulundu. 

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan Başsavcı Sözcüsü Şelan eş-Şelan, başkent Riyad'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda 2018 yılının Ekim ayında vahşiçe öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının neticelendiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, 11 sanık yargılandı, 5 kişinin idamına hükmedildi, 3 sanık hakkında toplam 24 yıl hapis cezası verildi.

Hangi cezaların ne ceza aldığı paylaşılmadı. Kararın temyize açık olduğu, ceza alanların kimliklerinin nihai karardan sonra duyurulacağı aktarıldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a yakınlığıyla bilinen eski Kraliyet Danışmanı Suud el-Kahtani ile eski İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed Asiri'ye herhangi bir suçlama yöneltilmedi. Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el-Uteybi de serbest kaldı.

Kahtani ve Uteybi, Kaşıkçı cinayetindeki sorumlulukları sebebiyle ABD'nin yaptırım listesine dâhil ettiği 17 Suudi Arabistan vatandaşı arasında yer alıyor. Asiri de Kaşıkçı cinayetinin ardından görevden alınmıştı.


 

Yorumlar (0)